Přejít k hlavnímu obsahu

České jádro ovládlo francouzský pohár! Zůstane pospolu i pro příští rok?

4. 10. 2023 | 10:15 VALORANT Reportáž
Hlavní sezóna je sice u konce, to ale neznamená, že všichni hráči mají pauzu. Po celém světě se hrají off-season turnaje, jako je například tradiční Coupe De France. Jeho součástí byl i tým Valiant, který se dá díky tříčlennému jádru považovat za český. A ten ve Francii triumfoval!
Valiant hráči ovládli Coupe De France
Valiant hráči ovládli Coupe De France
Zdroj: Valiant

Francouzská organizace Valiant před rokem rozšířila svojí stáj o VALORANT. Původní francouzské složení se neujalo, a tak přišly na řadu mezinárodní akvizice, mimo jiné z Česka. Ladislav „Sacake“ Sachr a Adam „Jesse“ Čtvrtníček pomohli týmu po celý rok držet v horní polovině regionální francouzské ligy.

Aby toho ale nebylo málo, v září se do Valiantu připojil další Čech. Štěpán „Ambi“ Beránek si po angažmá ve Španělsku a Německu našel domov v další zemi s kvalitní regionální soutěží. Do týmu přišel spolu s s finským objevem Nikem „polvi“ Polvinenem, z původní pětice už zbyl pouze Sohan „NeskaaS“ Bessassa.

Posílená sestava se ukázala jako správná trefa. Hned v prvním společném turnaji Coupe De France zářili, vyhráli základní skupinu, prošli celým play-off a ve velkém finále si jednoznačně poradili s favorizovanými soupeři 3:0. Příběh ale může hodně rychle získat trhlinu, finský talent polvi má totiž zamířit do asijského celku Global Esports. Zůstanou pro nadcházející sezónu v týmu Češi, nebo také přestoupí o patro výše?

Zdroj: Valiant/X
Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.