Přejít k hlavnímu obsahu

Hymna k letošnímu Worlds je venku! GODS je více než jen píseň

4. 10. 2023 | 14:38 League of Legends Komentář
Jeden z nejočekávanějších okamžiků pro fanoušky League of Legends je tady. Nová hymna světového šampionátu je venku. Skladba se nazývá „GODS“ a sleduje příběh Defta a těch, kteří mu stáli v cestě. Píseň pro korejské Worlds se zhostila populární k-popová skupina New Jeans.
Hymna k letošnímu Worlds je venku
Hymna k letošnímu Worlds je venku
Zdroj: Riot Games

Přes všechny strasti, kterým Riot Games čelí ohledně balancování hry, jejich hudební a vizuální tým téměř nikdy nezklame. To dokazuje popularita všech cinematic kousků včetně písní, které za ty roky spatřily světlo světa a staly se naprostými hity. Řada hráčů si je dodnes pouští, když chce vyhrát nějaký ten ranked, nebo prostě z nostalgie.

Na letošní hymně na Worlds 2023 v Koreji se rozhodli spolupracovat s mladými vycházejícími hvězdami New Jeans, jejichž popularita se během posledních let rozšířila po celém světě, daleko za hranice k-popového domova. Jejich hlasy doprovází Kima „Deft“ Hyuk-kyu, posledního mistra světa na cestě za titulem a detaily ve videu opravdu berou dech.

Video ukazuje první setkání s Fakerem na střední škole. Jeden z okamžiků, který změnil Deftův život. Poté, co viděl nejlepšího hráče historie excelovat se Zedem v sezóně 3, začal Deft neúnavně trénovat. Kariéra v týmu Samsung Blue ho rychle katapultovala mezi nejlepší. V roce 2014 na svých prvních Worlds byl ale v semifinále vyřazen slavným Jaycem v rukách Heo „PawN“ Won-seoka.

Deft se následně připojil k týmu EDG během prvního korejského exodu do čínské LPL. Se spoluhráčem Tianem „Meiko“ Ye na Threshovi vyhrál MSI, ale na Worlds 2015 utrpěl hořkou porážku 3:0 od týmu Fnatic a Rekklesova Kennena.

Rok 2020 přinesl návrat Defta do korejské LCK, kde hrál za organizaci DRX. Showmaker (Syndra) a Canyon (Graves) z Damwonu byli tehdy nejlepšími duem na světě a zmařili jeho sny o vítězství na Worlds, i přes Keriovu brilantní hru s Braumem. Ve videu je tato scéna velice emotivně zachycena.

Deftův pád do temné propasti symbolizuje éru, kdy byl neustále bombardován otázkami ohledně jeho schopnosti vyhrát a „clutch factoru“. Byl už snad vyhořelý? Deft se svým týmem přicházel na Worlds jako jeden z favoritů, ale předvedl podprůměrné výkony nebo vůbec nepostoupil ze skupin.

Ale právě v tu chvíli se objevila sestava DRX, která ho vytáhla z temnoty a podnikla šílený závod o postup na Worlds. Od regionálních kvalifikací až po samotný turnaj byli DRX v roli outsiderů ve většině zápasů, které hráli. Worlds 2022 byli pro Defta obří výzvou- postupně se potkal s bývalými spoluhráči, aby se dostal na samotný vrchol.

Začalo to Meikem. Toho Deft přemohl. Stejně jako Choie „Doran“ Hyeon-joona z týmu Gen.G. Nakonec se dostal ke svému starému příteli Ryu „Keria“ Min-seokovi a jeho novému týmu T1 ve finále Worlds. Když se zdálo, že jeho Caitlyn má Keriovu Karmu na dosah, objevil se Faker na svém obávaném Viktorovi. Vypadalo to, že Deftovy sny budou znovu zmařeny. Ale tentokrát už není sám. Jeho spoluhráči mu kryjí záda. Po 10 letech Deft konečně zdvihne nad hlavu trofej vysněnou Worlds.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.