Přejít k hlavnímu obsahu

Konec toxicity v GTA Online? Postarat se o to má nový nástroj umělé inteligence

5. 10. 2023 | 16:52 Gaming
Společnost Rockstar Games bojuje proti toxickým hráčům v GTA Online. Nově přidává nástroj umělé inteligence, který bude sám moderovat hlasovou komunikaci a eliminovat toxické hráče. Rockstar chce dle všeho hráčům zpříjemnit čekání na nový díl z této legendární herní série.
GTA: Online má nový nástroj proti hlasové toxicitě.
GTA: Online má nový nástroj proti hlasové toxicitě.
Zdroj: Twitter.com

Toxicita v GTA Online je dle vývojářů už příliš velká. Hra se stále těší obří popularitě, společnost Rockstar se tak rozhodla zavést určité moderátorské nástroje, kterými zmíněnou toxicitu co nejvíce potlačí. Nástroje přišly do hry s nejnovějším updatem. 

GTA Online bude nahrávat hráče, což pomůže s moderováním serverů. Na podobném principu slouží tyto nástroje například ve hrách jako je Call of Duty nebo Overwatch 2. Čekání na nový díl ze série GTA se Rockstar hráčům pomocí těchto  malých opatření snaží alespoň trochu zpříjemnit. 

 „Rockstar přidal kapacitu pro nahrávání hlasového chatu, který se bude dále přezkoumávat. Navíc začali v Rockstaru používat nástroj umělé inteligence s názvem Toxmod, který dokáže odhalit toxickou řeč,“ prohlásil Tez2 na svém Twitteru.

Nástroje budou od zmíněného patche nedílnou součástí při řešení toxicity jak ve hlasové komunikaci, tak i textové. Toxmod bude navíc fungovat na automatické bázi, tudíž si bude komunikaci moderovat čistě sám.

Zdroj: Dexerto.com
Štítky: GTA Online, toxicita