Přejít k hlavnímu obsahu

Sparťan radí: Jak být lepší v FC 24? Opatrná obrana i OP hlavičky

4. 10. 2023 | 15:14 EA SPORTS FC 24 Tutorial
Je to necelý týden od plného vydání EA Sports FC 24. Hráči už vychytávají svůj herní styl a zjišťují věci, které v nejnovějším ročníku fotbalové pařby od EA Sports fungují. Své postřehy pro PLAYzone.cz sdílel reprezentant Sparty Martin „Caster“ Štěpán.
Sparťan radí: Jak být lepší v FC 24? Opatrná obrana i OP hlavičky
Sparťan radí: Jak být lepší v FC 24? Opatrná obrana i OP hlavičky
Zdroj: YouTube/Instagram Caster_8

1) R1 dribling

V aktuálním ročníku obrovsky silná mechanika. Je to novinka, která je jednoduše rozbitá a těžko se s ní dá něco dělat. Pokud má hráč Playstyle+, který mu R1 dribling ještě zlepší, tak je pomalu nezastavitelný.

Vyzkoušej tipy během první kvalifikace MČR FC 24 powered by Hyundai!

2) Centry

Často se to nestává, ale letos je hlavičkování v EA Sports FC OP. A tím pádem i centry. Takže se nemusíte bát vyrazit po lajně a vyslat bochánek před bránu soupeře. A nemusíte hlavičkovat s žádným obrem, i ženy menšího vzrůstu v pohodě přehlavičkují kohokoliv.

3) Playstyle+ technické střely

Loňský ročník byl plný krásných střel zpoza vápna. Zatočené rány na zadní tyč, které brankáři nebyli schopni chytit. Letos to ale tak jednoduché není, pokud tedy nemáte hráče, jenž má Playstyle+ právě na technické střely. To je pak jiná paráda. Doporučuju například Sona, Griezmana nebo Morgan.

4) Nevybíhat s obránci

Tady asi nepřekvapím. Je už to taková ohraná klasika, stejná věc rok co rok. V obraně je třeba držet pozici a zbytečně nedat prostor na průnikové přihrávky. Stačí i menší chyba v postavení beků a díru v obraně už nezalepíte.

5) Pokročilé bránění

Ve hře je spoustu nových animací a s nimi i možnost bránění. Kromě klasických zákroků kolečkem je v FC 24 i odstrkování tělem pomocí křížku. Rozhodně doporučuju, trvalo mi to asi dva dny hraní, než jsem vychytal kdy to používat, ale je to neskutečně OP a skoro nikdy soupeře nefaulujete.

Registruj se do turnaje!
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).