Přejít k hlavnímu obsahu

Heroic přicházejí o svého kapitána! Šokující odchod zapříčinily odlišné vize

4. 10. 2023 | 17:15 Counter-Strike 2 Přestup
Světovou scénou v posledních dnech kolují všelijaké spekulace. I přesto ale přicházejí přestupy, které nečekal vůbec nikdo, jako právě dnes. Nedávné světové jedničky se poohlížejí po novém kapitánovi a změně na roli snipera, Heroic se totiž rozcházejí s Casperem „cadiaN“ Møllerem.
Casper „cadiaN“ Møller
Casper „cadiaN“ Møller
Zdroj: Stephanie Lindgren

Jedna z nejstabilnějších sestav na světové scéně po více než roce mění své složení. Po necelých čtyřech letech se poroučí sám kapitán Casper „cadiaN“ Møller, ačkoliv se mluvilo především o Reném „TeSeS“ Madsenovi. Po vyřazení z ESL Pro League byly změny na spadnutí, konec nejvýraznější postavy Heroic je ale šokující. Podle zákulisních spekulací se tým z hlediska zásahů do sestavy rozdělil na dva tábory.

Jiné informace zase hovoří, že by se novým hlavním sniperem měl stát Martin „stavn“ Lund. To by mimo jiné znamenalo, že se Heroic ohlíží po novém kapitánovi. Dánsko má na mezinárodní scéně vůbec nejvíce in-game leaderů, zdroje jsou tak dostupné. Bez angažmá je aktuálně například Lukas „gla1ve“ Rossander.

Kam by mohly vést další kroky zkušeného kapitána a snipera v jedné osobě? V rozhovoru pro Dexerto uvedl, že nehodlá přestupovat někam jen proto, aby někde vůbec hrál. O nabídky se nebojí, přičemž bude uvažovat pouze o týmech, o nichž bude přesvědčený, že budou vyhrávat. Ochotný je dokonce se vzdát jedné ze svých rolí, ačkoliv právě tahle kombinace jej činila speciálním. Motivace je jasná: uspět na CS2 Majoru v Kodani.

I když to podle jeho slov vypadá, že se ještě nikde jinde neupsal, tak jedno jméno je potřeba zmínit už nyní. Saúdskoarabská organizace Falcons pro rok 2024 angažovala úspěšné dánské duo sestávající z kouče Dannyho „zonic“ Sørensena a psychologa Larse Christiana Robla. Sáhnout do bezedné kapsy i pro cadiaNa?

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.