Přejít k hlavnímu obsahu

SINNERS mají svou první výhru v CS2! Přišla navíc v boji o návrat do ESL Pro League

6. 10. 2023 | 10:15 Counter-Strike 2 Reportáž
Tým dosáhl 13 bodů? Ne, to se ještě nehraje druhá polovina, ale už je konec mapy. Na MR12 si všichni teprve zvykají, někteří už ale sbírají první výhry. SINNERS jen několik hodin po svém posledním CS:GO zápase vlétli do nové CS2 éry a po pouhém dni tréninku získali cenný skalp.
Tomáš „oskar“ Šťastný
Tomáš „oskar“ Šťastný
Zdroj: SINNERS Esports

SINNERS se s Counter-Strike: Global Offensive rozloučili stylovou a jednoznačnou výhrou nad týmem ENTERPRISE. Jen pár hodin na to je ale čekala jejich CS2 premiéra. Po víkendovém MSR a úterním startu skupinové fáze Tipsport CS:GO Praha II měli jediný den na plnou přípravu. Ta se ale vydařila na jedničku.

Proti hříšníkům se postavil z většiny dánský celek Sprout. Šlo o vstup do prestižní ESL Challenger League, kde se kromě 100 tisíc dolarů hraje také o dva sloty ve slavné ESL Pro League. Cesta za postupem je dlouhá.

Začátek náročné pouti ale SINNERS vyšel na jedničku. Výsledky Sprout v posledních týdnech stojí především na výkonech hvězdného snipera Ihora „w0nderful“ Zhdanova, jemuž ale tenhle zápas vůbec nevyšel. Tomáš „oskar“ Šťastný naopak zářil a ukázal, že ani ve 32 letech se nebojí přechodu na nový titul.

Liberecký celek ovládl úvodní Anubis 13:6, a i když soupeř na Vertigu poměrem 13:9 dokázal srovnat, tak Ancient opět patřil hříšníkům. Další soupeř je zatím neznámý, skupiny se hrají formátem každý s každým.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.