Přejít k hlavnímu obsahu

Konec snů a nadějí. Cryptova se na Tipsport MČR nerozloučí a definitivně končí

8. 10. 2023 | 18:11 Counter-Strike 2 Přestup
Mohl to být krásný poslední tanec pro ostravskou organizaci. Namísto toho na Counter-Strike scéně přišly pouze zmatky, které značí definitivní konec ještě před příchodem na parket.
Cryptova odchází
Cryptova odchází
Zdroj: Cryptova

Po skoro třech měsících ticha přišla ve druhé polovině srpna zpráva, že se s Cryptovou na krátkodobé spolupráci dohodl nový CS:GO tým s názvem Rotačák. Jeho složení ukrývalo řadu známých jmen, spojení tak oběma stranám dávalo smysl. Jelikož ale nešlo o projekt s podepsanými smlouvami, tak v následujících dvou týdnech přišla konkurence a zadarmo si vzala dva stěžejní pilíře. Druhý odchod navíc přišel už po uzávěrce soupisek na Tipsport CS:GO Praha II, kam tým dostal na základě bodů pozvánku a musel improvizovat.

Místo snahy o postup do play-off ale přišlo další selhání, které projektu definitivně podkoplo nohy. Zatímco Martin „creze“ Bagala – jakožto náhrada za Filipa „AJTT“ Dolenského – už na soupisku nemohl být připsán, tak Ladislav „GuardiaN“ Kovács – nástupce Lukáše „capseN“ Koláčného – se na skupinovou fázi pražského turnaje nemohl dostavit. Nouzově se chystal naskočit kouč Matej „forji“ Kmiť, ale přesto přišla kontumace. Aby všeho nebylo málo, tak se Marek „kinzo“ Bílek nestihl technicky připravit na poslední turnaj v CS:GO.

Pohár přetekl a spolupráce i celé působení Cryptovy na esportové scéně definitivně končí. Tentokrát už nadobro, jak nám potvrdily zdroje z obou stran. Organizaci se není co divit a sami členové týmu jsou si moc dobře vědomí toho, že si další šanci už nezaslouží, aby nekazili jméno organizace. Ostravský celek zanechal za 2,5 roku působení na poli Counter-Striku hezkou stopu, skončit ale musel v nejlepším, pokud si tedy odmyslíme nevydařenou poslední etapu. Sotva začal pravidelně bojovat o medaile, tak dává sbohem.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.