Přejít k hlavnímu obsahu

Světoví šampioni stojí o svého bývalého kouče. Toho už dosavadní tým propustil

8. 10. 2023 | 09:45 Counter-Strike 2 Spekulace
Po odchodu Dannyho „zonic“ Sørensena by Team Vitality nemusel být dlouho bez trenéra. Ve hře je totiž návrat Rémyho „XTQZZZ“ Quoniama, který byl před příchodem dánského bosse několik let jeho vůdčí osobností. Týmu dokonce pomáhal i v době, kdy byl bez angažmá.
Rémy „XTQZZZ“ Quoniam
Rémy „XTQZZZ“ Quoniam
Zdroj: EPICENTER

Rémy „XTQZZZ“ Quoniam vedl Team Vitality od samého jeho začátku. I díky němu je Dan „apEX“ Madesclaire tak dobrým kapitánem a Mathieu „ZywOo“ Herbaut vybroušeným drahokamem. Organizace však před dvěma lety kývla na trojitou dánskou akvizici, jejíž součástí byl i Danny „zonic“ Sørensen. XTQZZZ byl úspěšný a v týmu oblíbený, přesto musel nedobrovolně uvolnit místo. Všichni tuhle příležitost chápali.

Jeho služeb se rozhodli využít G2 Esports, kde ale dlouho nevydržel, protože u svého stylu vedení týmu potřebuje volnou ruku, což v G2 nebylo vždy možné. Když se tedy rozhodl slavnou organizaci opustit, byl oficiálně bez angažmá 10 měsíců. Během této doby však ve volném čase vypomáhal týmu Vitality, který mu stále zůstal v srdci. XTQZZZ byl tichou výpomocí na cestě za vysněným titulem z domácího Majoru.

Nový domov našel francouzský kouč až letos v létě, kdy pro organizaci TSM vybudoval nový kádr. Z projektu mělo několikrát sejít, ale nakonec se v závěru srpna skutečně stal oficiálním. U týmu však XTQZZZ přesto nezůstane více než dva měsíce. Team Vitality 1. listopadu přijde o zonica, který míří do Saúdské Arábie, a XTQZZZ by jej měl nahradit. V TSM už vypověděl smlouvu a všichni čekají na moment, kdy jej Vitality znovu přivítají. TSM bude dočasně trénovat Quoniamův krajan a dosavadní asistent Lambert „Lambert⁠“ Prigent.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.