Přejít k hlavnímu obsahu

Worlds na spadnutí. Turnaj začíná v pondělí, ve hře bude poslední postupové místo

8. 10. 2023 | 15:15 League of Legends Preview
Každoroční vrchol profesionálního League of Legends je za rohem. Už v pondělí 9. října se Team BDS a Golden Guardians utkají v BO5 sérii o poslední místo v kvalifikační fázi světového šampionátu. V úterý pak začíná Play-In, 19. října odstartuje hlavní fáze mistrovství světa.
Worlds na spadnutí. Turnaj začíná v pondělí, ve hře bude poslední postupové místo
Worlds na spadnutí. Turnaj začíná v pondělí, ve hře bude poslední postupové místo
Zdroj: Colin Young-Wolff/Riot Games (s povolením)

Součástí nového formátu světového šampionátu v League of Legends je i „předkvalifikační“ souboj Evropy a Severní Ameriky. Čtvrté nejlepší mančafty z obou regionů nastoupí do BO5 série, jež rozhodne o tom, kdo doplní dalších sedm světových celků v Play-In.

Evropa vyšle do souboje Team BDS. Tým, který začal letošní sezonu nadějně a v jarním splitu zažil nejlepší období v historii organizace, když se probojoval až do finále, o místo v top 3 a tím pádem o místenku v hlavní fázi Worlds přišel v utkání proti Fnatic (2:3).

Podle sázkových kanceláří ale bude vyslanec z LEC ve Worlds Qualifying Series outsiderem. Nestává se to často, že by americké mančafty měly papírově navrch nad svými evropskými soupeři. Teď to ale částečně platit může. Favority budou Golden Guardians.

Byl to pro organizaci turbulentní rok. Druhé místo v jarním play-off, postup na MSI, další stříbro v létě. Ale na Championship až čtvrtá příčka. Nejdůležitější období sezóny nezvládl americký celek podle představ. A tak musí do boje s BDS a pak do Play-In fáze.

Team BDS:

 Francie Adam „Adam“ Maanane
 Francie Théo „Sheo“ Borile
 Francie Ilias „nuc“ Bizriken
 Slovinsko Juš „Crownie“ Marušič
 Řecko Labros „Labrov“ Papoutsakis

Golden Guardians

 Kanada Eric „Licorice“ Ritchie
 Jižní Korea Kim „River“ Dong-woo
 Jižní Korea Kim „Gori“ Tae-woo
 Spojené státy americké Trevor „Stixxay“ Hayes
 Jižní Korea Choi „huhi“ Jae-hyun

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).