Přejít k hlavnímu obsahu

Evropa slaví, Amerika smutní. Worlds začali demolicí v podání BDS

9. 10. 2023 | 11:11 League of Legends Reportáž
Vzájemné zápasy evropských a amerických organizací jsou vždy speciální. Dlouhé roky trvající rivalita obou regionů neutichá, výjimkou nebyl ani zápas Worlds Qualifying Series mezi Team BDS a Golden Guardians. Čtvrté nasazené celky z LEC a LCS si to rozdali o postup do Play-In fáze. Mělo jít o vyrovnanou bitvu, ta se ale rychle zvrhla v jednostrannou demolici.
Evropa slaví, Amerika smutní. Worlds začali demolicí v podání BDS
Evropa slaví, Amerika smutní. Worlds začali demolicí v podání BDS
Zdroj: Colin Young-Wolff/Riot Games (s povolením)

Sázkové kanceláře před začátkem série mírně favorizovali Golden Guardians. Americký mančaft už měl zkušenosti s velkým mezinárodním turnajem, v polovině aktuální sezóny se ukázal na MSI. Ani zápasy proti nejlepším týmům světa ale GG nepomohli.

Team BDS 3:0 Golden Guardians

Kdo si přivstal, rozhodně nelitoval. Hned první hra Worlds Qualifying Series Team BDS a Golden Guardians nabídla bezchybný koncert ze strany evropské pětice. Čtvrtý tým LEC byl o několik úrovní před svým americkým soupeřem, od prvních levelů byl vidět jasný rozdíl ve výkonnosti. GG se nakonec na Summoner's Riftu udrželi jen něco málo přes dvacet minut.

Druhá hra už byla mnohem vyrovnanější. V early game to dokonce vypadalo, že Golden Guardians se vzpamatovali z úvodního výprasku a svým fanouškům nabídnou opravdovou bitvu. Odvážný Baron call BDS ve dvacáté minutě se ale vyplatil. Baron buff, ace, turrety a vedení. Zbytek zápasu už měl evropský výběr pod kontrolou a byl jediný bod od postupu.

Vidina Play-In fáze a účastni na světovém šampionátu poháněla BDS a především Théa „Sheo“ Borileho. Francouzský jungler předvedl na levelu 1 odvážný play, který ale vyšel perfektně. Překvapení pro Erica „Licorice“ Ritchieho a first blood. Pak už to šlo rychle, BDS v čele s Adamem „Adam“ Maananem na Garenovi přejeli GG a mohli slavit.

Play-In letošních Worlds je kompletní. Začátek je naplánován na úterý 10. října od 9:00, kdy se utkají Movistar R7 s PSG Talon. BDS se poprvé ukáží ve středu od 12:00 je čeká mač proti vietnamskému Team Whales.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).