Přejít k hlavnímu obsahu

Nejšílenější trénink historie? Tyler1 pokračuje v šachu, je popisován jako zázrak

9. 10. 2023 | 22:00 Gaming
Jeden z nejznámějších streamerů na platformě Twitch Tyler1 se v posledních měsících plně soustředí na trénink šachu. Za necelé tři měsíce se dokázal vyšplhat na 1400 elo, což je za tak krátkou dobu úctyhodné. K překonání hranice potřebné k titulu velmistra mu však chybí ještě 1100 elo. Dle profíků je skrytý talent.
Tyler1 a jeho neuvěřitelný grind v šachu.
Tyler1 a jeho neuvěřitelný grind v šachu.
Zdroj: Twitter.com

Tyler1 je často spojován především se hrou League of Legends, které se celé ty roky streamování věnoval. Zhruba koncem července se však začal věnovat také šachu. Fanoušci svému favoritovi nedávali přílišnou váhu, protože vždycky stejně skončí u League of Legends.

Tyler však všechny překvapil, když 8. října (po necelých třech měsících) zvládnul pokořit hranici 1400 elo. Tak vysoké elo v online šachu je něco, čím se za tak krátkou chvíli může chlubit jen málokdo. Jeho pokrok je viditelný, v současné době téměř nezastavitelný.

Kvůli nekončícímu grindu omezil Tyler streamování, diváci se o jeho pokrocích dozvídají alespoň ze sociálních sítí. Titul velmistra visí na 2500 elo, což je s největší pravděpodobností nedosažitelná hranice. Ale americký streamer už v minulosti ukázal, že když se pro něco nadchne, dokáže téměř cokoli.

K večeru 8. října měl Tyler odehráno 2435 zápasů v Rapid módu. 1206 zápasů vyhrál, 1118 jich prohrál. Ve 111 případech remizoval.

Tohle je ten nejšílenější grind, jaký jsem kdy viděla,“ píše profesionální šachistka Anna-Maja Kazarianová. „Je možné, že Tyler1 je jedním z největších šachových zázraků, který kdy žil,“ odpověděl na příspěvek také mistr a komentátor Levy „Gotham Chess“ Rozman.

V srpnu se Tyler1 utkal se svými kolegy z Twitche na šachovém turnaji PogChamp 5, kde se bohužel nedostal dál než do čtvrtfinále, ve kterém vypadl proti Alexovi „i did a thing“ Apollonovi. Na turnaji vyzval například streamera xQc, jemuž se snažil dokázat, že League of Legends je mnohem těžší než právě šachy. 

Štítky: Tyler1, šachy