Přejít k hlavnímu obsahu

Chováte se jako děti, jste ku**vsky nevděční, sepsul Bwipo toxické esportovce

12. 10. 2023 | 16:30 League of Legends Komentář
Nevděční, nevyspělí. Tak popsal profesionální hráč League of Legends Gabriel „Bwipo“ Rau své kolegy na jednom ze svých posledních streamů. Konkrétně reagoval na ty, kteří jsou toxičtí a svým spoluhráčům v rankedách zbytečně nadávají. „Nemáte respekt k tomu, že můžete hrát za peníze,“ prohlásil Belgičan.
Bwipo reaguje na toxické profesionální hráče
Bwipo reaguje na toxické profesionální hráče
Zdroj: Twitter.com

League of Legends dlouhodobě trpí zvýšenou toxicitou napříč celou hrou. Běžný hráč se s nepříjemným chování setká téměř v každém zápase. Podobné toxické chování se objevuje i u profesionálů. Do kolegů se během svého středečního streamu opřel Gabriël „Bwipo“ Rau.

Jestliže nemáte respekt k lidem, kteří hrají tuto hru, nemáte respekt k tomu, že můžete hrát za peníze. Kdyby ti průměrní hráči nehráli, nedostávali byste zaplaceno za hraní League of Legends. Je to privilegium, že v této hře hrají horší hráči než jste vy a navíc mají zájem o profesionální zápasy,“ měl Bwipo jasno.

„Když se schválně hádáš s lidmi, kteří hrají pro zábavu, a vynadáš jim za to, že jsou ve hře špatní, a ty jsi profesionální hráč, myslím si, že jsi dítě. Jsi ku**vsky nevyspělý a nevděčný. To je můj názor,“ dokončil belgický player svůj minutový proslov.

Jedním z nedávných příkladů podobného chování je profesionální hráč EMENES z týmu Cloud9. Ten nedávno psal svým spoluhráčům nevhodné zprávy. Riot Games mu za toto neprofesionální chování udělili pokutu a EMENES byl nucen podstoupit vzdělávací kurz o profesionalitě. Sám hráč se za výroky veřejně omluvil. 

Štítky: Bwipo, Cloud9, EMENES