Přejít k hlavnímu obsahu

Porodní bolesti, nečekané diskvalifikace, ale i epické intro! To byl první den v Kodani

14. 10. 2023 | 08:45 Fortnite Turnaj
Pátek byl prvním soutěžním dnem světového šampionátu v populárním battle royale titulu z dílny Epic Games. Nebyla nouze o drama, technické potíže, ale zahájení dostalo do varu všechny přítomné. Na nedělní finále MS ve Fortnite je již kodaňská Royal Arena vyprodána do posledního místa.
Zahájení FNCS
Zahájení FNCS
Zdroj: Jaroslav Hrbek/Playzone

Fair play a obvinění z podvádění jsou obvyklým důvodem pro diskvalifikaci hráče z probíhajícího turnaje. Tentokrát však Epic diskvalifikoval řadu profesionálů před začátkem akce přímo na místě v Dánsku.

To zaskočilo nejen hráče z Oceánie Jace a Repulse, ale za pár hodin nasedl na letadlo i severoamerický hráč Bucke. Ten byl diskvalifikován jen pár hodin před začátkem prvního dne turnaje. Důvod je v současnosti neznámý, Bucke oznámil novinku na svém X účtu. 

Na úvodní potíže ale rychle nechal zapomenout otevírací ceremoniál. BLAST opět ukázal svou extratřídu. Jejich zahajovací odhalení pro Fortnite bylo doslova epické!

Přes počáteční technické potíže, kdy například evropský hráč Setty neslyšel dva zápasy vůbec hru, si situace nakonec sedla a z páté příčky postupuje spolu se svým kolegou rovnou do finálové neděle. Všechny postupující dvojice vidíte na grafice níže. Ten, kdo v pátek nepostoupil dostává druhou šanci v sobotu, kde lobby doplní hráči z Last Chance Majoru. Odehraje se znovu pět zápasů od 16:00.

Postupující z prvního dne do finále
Postupující z prvního dne do finále
Foto: Epic Games
Ač sama zřejmě nejslabším hráčem v historii Fortnite a většinu hry jsem "svačinářka", tak o to větší jsem fanynka profesionálního Fortnitu a esportu obecně. Sleduji domácí i zahraniční scénu a neuteče mi žádný turnaj. Můžete podpořit i moje články zadáním SAC kodu: SheisBara v item shopu.