Přejít k hlavnímu obsahu

Prvním finalistou Tipsport CS Praha II se stávají SINNERS! DNE padají do LB

14. 10. 2023 | 18:54 Counter-Strike 2 Reportáž
Páteční start play-off nejlépe vyšel SINNERS a Dynamu Eclot, zajistit si první slot v grandfinále ale mohl v sobotu jen jeden tým. Po parádních třech mapách se mohli radovat hříšníci, kteří získali první offline skalp DNE v letošním roce. V turnaji se díky Lower Bracketu už předtím udrželi Sampi.Tipsport, zatímco Entropiq po druhé porážce 0:13 končí na čtvrtém místě.
Sebastian „beastik“ Daňo na Tipsport CS Praha II
Sebastian „beastik“ Daňo na Tipsport CS Praha II
Zdroj: PLAYzone (Milan Dobeš)

Dynamo Eclot 1:2 SINNERS (13:7 Overpass, 7:13 Ancient, 7:13 Mirage)

Pardubické Dynamo Eclot na cestě za čtvrtým titulem v řadě tentokrát vykročili ve vysokém tempu. Byl to opět Guy „anarkez“ Trachtman, který dokazoval, jak moc je cenným článkem týmu. SINNERS se sice po pomalejším startu dokázali vrátit do hry, ve druhé polovině je ale DNE opět usadili, a musejí tak dotahovat.

Svoji úlohu ale na svém Ancientu splnili na jedničku. Tentokrát se role obrátili a byl to Tomáš „oskar“ Šťastný, který pro změnu deptal své soupeře a zaznamenal i první ace na českých turnajích v CS2. Kdykoliv se DNE nadechli, SINNERS je okamžitě uzemnili a nejednou jim k tomu stačil dokonce i slabší nákup.

Rozhodující mapa přinesla Mirage, na které se oba celky v CS2 představily poprvé. SINNERS si drželi tempo ze druhé mapy, ale Dynamo Eclot za CT stranu ještě dokázalo srovnat. Ve druhé polovině ale přidali jediný další bod a prohru neodvrátil ani parádně hrající Adam „NEOFRAG“ Zouhara, kterého symbolicky Max „SHOCK“ Kvapil poslal k zemi nožem. Dynamo Eclot si odplatu musejí vybojovat proti Sampi.Tipsport.

Sampi.Tipsport 2:0 Entropiq (13:7 Ancient, 13:0 Anubis, Overpass)

Sampi.Tipsport dnes nastoupili bez svého nemocného kouče, ale v prvních sedmi kolech to vypadalo, že ho ani potřebovat dnes nebudou. Jedno kolo ale Entropiq nastartovalo a soupeře trochu pozlobili. Kdykoliv to ale bylo potřeba, tak Sampi vytáhli parádní play nebo strategii z rukávu a dokráčeli si pro vedení v sérii.

Následovala ale mapa Anubis, kde Sampi.Tipsport jednoznačně ukázali, proč si ji zvolili jak svůj map pick. Tentokrát ale Entropiqu nepovolili vůbec nic, doslova a do písmene. Kdykoliv se blížila nadějná situace, tak ji Sampi stejně dokázali otočit. Entropiq se bohužel s Prahou loučí druhou bolestivou prohrou 0:13.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.