Přejít k hlavnímu obsahu

Trolling i netradiční picky. BDS jsou jednu sérii od postupu

14. 10. 2023 | 16:01 League of Legends Reportáž
Kvalifikační fáze světového šampionátu v League of Legends se blíží do konce. Z osmi celků už zbývají jen čtyři, které se porvou o poslední dvě místa v základní části Worlds. O postup budou hrát také evropští zástupci z Team BDS. Čtvrtý nasazený tým LEC porazil CTBC Flying Oyster, v neděli vyzve PSG Talon. Druhý duel nabídne vietnamské derby a zopakování regionálního finále.
Trolling i netradiční picky. BDS jsou jednu sérii od postupu
Trolling i netradiční picky. BDS jsou jednu sérii od postupu
Zdroj: Colin Young-Wolff/Riot Games (s povolením)

Po výhře ve Worlds Qualifying Series proti Golden Guardians evropští fanoušci věřili, že Team BDS bude jedním z favoritů na hladký postup do hlavní části turnaje. Jenže hned v prvním utkání nestačili na Team Whales a museli se prokousat dolní částí pavouka. V něm si nejdřív poradili s DetonatioN FocusMe, v sobotu čekal Evropany souboj s CTBC Flying Oyster.

Team BDS 2:0 CTBC Flying Oyster

Nikdo nečekal, že by šlo jednostrannou bitvu, ve které BDS svého soupeře totálně přejedou. I tak jsou však fanoušci evropského celku ze sobotního výkonu rozpačití. Výhra z toho nakonec byla, rozhodně ale nebyla čistá. Spousta chyb a nervózních playů, nakonec ale se šťastným koncem.

Začátek první hry přitom nevypadal špatně. BDS se dostali do vedení, Adam „Adam“ Maanane se svým Settem dělal na topu problémy, na botlane se konečně dařilo. Čím dál větší potíže ale znamenal Tseng „JimieN“ Hao-Chun s Jayem na midu. Jeho poke extrémně zlobil, BDS marně hledali řešení. Postupně získali dragon soul, ani s Baronem a Elderem ale nedokázali soupeře porazit. Až pokus ve 43. minutě byl úspěšný.

Do druhé hry šly velice rozdílné týmové kompozice. BDS překvapili Taricem, jenž nakonec dost možná rozhodl celý zápas. Nepovedený start byl pro Labrose „Labrov“ Papoutsakise minimální překážkou. Po 28 minutách bylo hotovo, BDS postupují, CTBC Flying Oyster končí. A nic na tom nezměnil ani příliš sebevědomý Adam.

Nedělní program:

  • 5:00 - Team Whales (VCS) vs. GAM Esports (VCS)
  • 10:00 - Team BDS (LEC) vs. PSG Talon (PCS)

Obě nedělní série se odehrají systémem BO5. První tým, který vyhraje tři hry, postupuje do základní části Worlds. Tři ze čtyř mančaftů, které se v neděli představí, nastupovali do kvalifikační skupinové fáze jako nasazené. Jediným překvapením, které mimo jiné přehrálo i evropské BDS, je Team Whales, druhý nasazený celek z Vietnamu.

Možností, kde sledovat světový šampionát v League of Legends, je nespočet. Program nebude samozřejmě chybět na oficiálním Twitch kanále Riot Games, vysílat bude také bývalý komentátor a oblíbený streamer Caedrel. S českým komentářem si můžete Worlds užít na streamech Xnapyho a Freeze.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).