Přejít k hlavnímu obsahu

Český talent dobývá Švýcarsko. Jeho tým ovládl největší lokální soutěž

15. 10. 2023 | 09:18 Counter-Strike 2 Reportáž
Jan „pandi7o“ Holák se po konci v Entropiqu odhodlal k zajímavému přestupu. Kývl totiž na nabídku týmu mYinsanity, který působí na švýcarské Counter-Strike scéně. A nyní sklízí ovoce!
Jan „pandi7o“ Holák s trofejí
Jan „pandi7o“ Holák s trofejí
Zdroj: Swisscom Gaming

Švýcarsko s ukončením podpory regionálních ESL soutěží přišlo o přímou cestou do konferenční části ESL Pro League. Nejdůležitější soutěží se tak rázem stala Swisscom Hero League, jejíž podzimní sezóna včera vyvrcholila v Bernu. Mezi účastníky se nacházel i Jan „pandi7o“ Holák, který reprezentuje tým mYinsanity.

Osmnáctiletého borce jsme ještě na jaře mohli sledovat mezi nejlepšími čtyřmi CZ/SK týmy na Tipsport CS:GO Bratislava, posléze ale vyrazil rozvíjet své dovednosti do Švýcarska. Po působení v Dark Tigers nakoukl v Entropiqu do „A“ týmu, ale po následujících změnách mu přesun do ciziny dával větší smysl.

Po boku dvou Švýcarů, Fina a Němce prošel Holák základní částí s jedinou prohrou. Na LAN finále všichni očekávali finálovou bitvu proti Lausanne Esports, a ta také nastala. Sestava mYinsanity se ale na poslední dny CS:GO připravila lépe a zvítězila 16:2, 16:12. Český střelec si tak vybojoval svůj první zahraniční titul.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.