Přejít k hlavnímu obsahu

Je dobojováno! Dynamo Eclot i s náhradníkem ovládlo první český CS2 LAN turnaj

16. 10. 2023 | 18:10 Counter-Strike 2 Reportáž
Známe prvního českého šampiona ve hře Counter-Strike 2! SINNERS v sobotním finále WB porazili Dynamo Eclot, pardubický celek ale v neděli po výhře nad Sampi.Tipsport servíroval odplatu. A to musel nastoupit náhradník Martin „Dytor“ Handl! DNE svým dalším titulem potvrdili letošní pozici domácí jedničky a jsou krůček od historického Tipsport Grand Slamu.
Dynamo Eclot jako vítězové Tipsport CS Praha II
Dynamo Eclot jako vítězové Tipsport CS Praha II
Zdroj: PLAYzone (Milan Dobeš)

SINNERS 0:2 Dynamo Eclot (14:16 Anubis, 3:12 Overpass, Mirage)

Dynamo Eclot do boje o titul vykročilo bez nemocného Filipa „K1-FiDa“ Dvořáka, za něhož zaskočí Martin „Dytor“ Handl. Změna nastala také ve vetu. Tentokrát zabanovali Ancient a SINNERS je vyzvou na Anubisu.

Tato volba se ukázala jako správná, ale výhra úvodní mapy se DNE nerodila snadno. Oba celky se ukázaly být připravené na jedničku a na DNE nebyla nijak poznat absence kapitána. Kvalita hry byla opravdu vysoká! Začátek se za T stranu vydařil lépe DNE, ale SINNERS vyhráli čtyři retaky po sobě a hra se následně převíjela ze strany na stranu. Po sérii vyhraných kol na obou stranách muselo pro DNE rozhodnout až prodloužení.

Hříšníci tak potřebovali soupeři ukrást jeho volbu, ale po pistolkách se Dynamo Eclot chytilo své fazóny z první mapy a vyhrálo sedm kol v řadě. Na rozjetou mašinu nedokázali SINNERS a najít funkční obranný recept. Když dokonale sklapla obranná past DNE na začátku druhé poloviny, ve Vodafone PLAYzone Areně už fanoušci pomalu začali slavit. Dynamo Eclot se nenechalo rozhodit a pozvedlo i čtvrtou letošní trofej!

Sampi.Tipsport 0:2 Dynamo Eclot (14:16 Inferno, 0:13 Anubis, Ancient)

Zápas začal už volbou map, kde se ale neudálo mnoho změn. Veto proběhlo skoro stejně, jen s tou výjimkou, že ze dvou zbývajících map si na případný decider Sampi.Tipsport zvolili Ancient namísto Overpassu.

Tentokrát se vstup do série podařil Sampi mnohem lépe. Když ale za stavu 0:5 získalo Dynamo Eclot se slabým nákupem svůj první bod, tak hned převzalo otěže a blížilo se vítězné koncovce. Jako v pátek se ale fanoušci dočkali prodloužení, kde o vítězství ale znovu rozhodl fenomenální Guy „anarkez“ Trachtman.

Druhá mapa byla mnohem jednoznačnější, vůbec nebylo poznat, že jde o map pick Sampi.Tipsport. Nevyšly jim totiž pistolky a ve stejném gardu se nesla celá mapa. Dynamo Eclot vyhrávalo své klíčové duely a soupeř nedokázal proměnit žádný záblesk šance na výhru kola. DNE vítězí a čeká je finále proti SINNERS!

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.