Přejít k hlavnímu obsahu

Nové angažmá pro slovenskou hráčku. V nejvyšší lize bude střílet za ENCE

17. 10. 2023 | 18:54 Counter-Strike 2 Přestup
Lea „xia“ Vagová se po konci v týmu Spirit vrací na scénu. Slovenská hráčka kývla na nabídku slavné finské organizace ENCE a stane se novou kapitánkou její ženské sestavy.
Lea „xia“ Vagová
Lea „xia“ Vagová
Zdroj: osobní archiv

Nejvyšší ženská soutěž bude mít opět dvojité slovenské zastoupení. Ke Kataríně „Kat“ Vaškové s nezastavitelným týmem Nigma Galaxy se znovu přidává Lea „xia“ Vagová. Osmnáctiletá hráčka před dvěma týdny oficiálně opustila Team Spirit, se kterým si ESL Impact zahrála na jaře. Pro druhou letošní sezónu ale musela znovu projít kvalifikací. Po dvou neúspěších v týmu skončila Justýna „Týnka“ Ducká a následně i xia.

Už na konci září ale talentovaná Slovenka vypomáhala ENCE Athena, ženské sekci známé finské organizace. I když se ENCE nepodařilo porazit nejlepší dívčí celek světa Nigma Galaxy, slovenská hráčka se ujala a nyní tým posílila natrvalo. Místo jí musela uvolnit Nizozemka Halat „Missy“ Naby. Jedinou negativní zprávou je skutečnost, že po třech prohrách už si hráčky ENCE Athena nemohou zahrát o postup na světové finále.

Xia bude v týmu na zkoušku do konce této sezóny ESL Impact, po níž se rozhodne o jejím trvalém angažmá. V ENCE Athena zaujme dvojitou roli in-game leaderky a sniperky, což slovenská hráčka splňuje v jedné osobě. „Jsem nesmírně nadšená, že se mohu připojit k tak prestižní organizaci. Doufám, že se staneme jedním z nejlepších ženských týmů světa,“ řekla pro týmový web. Oficiální premiéru si zažije ve středu proti NIP Impact.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.