Přejít k hlavnímu obsahu

Tohle rozhodně nedělejte. Chtěl od soupeře taktiky, nakonec přišel o stovky tisíc

18. 10. 2023 | 12:28 EA SPORTS FC 24 Gaming
Scamů v EA Sports FC 24 (dříve FIFA) není málo. S takovým, se kterým se „pochlubil“ jeden z hráčů na sociálních sítích, se ale často do styku nedostanete. Přílišná důvěra a rychlé přemýšlení podvodníka znamenaly, že autor příběhu přišel o 900 tisíc mincí. Teď se navíc bojí trestu od EA Sports.
Netradiční scam v FC 24. Chtěl od soupeře taktiky, nakonec přišel o stovky tisíc
Netradiční scam v FC 24. Chtěl od soupeře taktiky, nakonec přišel o stovky tisíc
Zdroj: EA Sports

Share play je funkce, díky které mohou hráči předat kontrolu nad konzolí PlayStation 5 komukoli na úplně jiném zařízení (samozřejmě pouze PS5). U FC 24 je často k vidění, jak streameři pomocí share playe otevírají svým fanouškům balíčky a získávají tak content na své živé vysílání. V takovém případě, pokud nejde o neznámého streamera, se v podstatě nemůže nic stát.

Hráč, jenž byl okraden, ale sdílel svou hru s náhodným soupeřem. Utkal se s ním v zápase, prohrál a chtěl pomoci s taktikami. Využil share playe a pomoci od cizince se dočkal. „Pomohl mi nastavit taktiky,“ uznal poškozený hráč FC 24.

Další pohyb na účtu už ale rozhodně nebyl podle představ borce, který se těšil z nových taktik. Podvodník rychle využil důvěry a naběhl na přestupový trh. Tam předtím umístil speciální Nike promo kartu Sam Kerr. Australská fotbalistka reprezentující anglický klub Chelsea stojí běžně něco málo přes 200 tisíc mincí. Scammer ji ale přes cizí účet sám od sebe odkoupil za 1 100 000 mincí.

Celková ztráta tak činí necelých 900 tisíc mincí. Hráč navíc musí řešit teoretický problém s EA Sports. Za podezřele drahé nákupy může být uživatel zabanován. Pro vývojáře takové transakce znamenají obchod s mincemi, který jenž je přísně zakázaný. „Poslal jsem to na EA, snad proti mě nepodniknou žádné kroky,“ doufá podvedený gamer.

Im gullible, so I got scammed
byu/tanegl inEASportsFC
Štítky: EA Sports FC 24, scam
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).