Přejít k hlavnímu obsahu

SINNERS znovu sní o ESL Pro League. V důležité soutěži mají už třetí výhru!

19. 10. 2023 | 18:42 Counter-Strike 2 Reportáž
Účinkování v ESL Pro League je jedním z historických milníků za necelé čtyři roky existence SINNERS. O návratu mezi světovou elitu hříšníci sní dodnes. I když jednou dokonce spadli až do třetí nejvyšší soutěže, tak v ESL Challenger League nyní usilují o postup zpět do Ligy mistrů.
Simon „KWERTZZ“ Horák na Tipsport CS Praha II
Simon „KWERTZZ“ Horák na Tipsport CS Praha II
Zdroj: PLAYzone (Milan Dobeš)

46. sezóna ESL Challenger League, druhé nejvyšší evropské soutěže, čekala na vydání Counter-Strike 2. SINNERS byli po návratu z nižší ligy nalosováni v jednom nejdůležitějších online turnajů do skupiny B.

První zápas proběhl už na začátku října, pro SINNERS šlo o premiérové vystoupení v CS2. Tomáš „oskar“ Šťastný naprosto přehrál hvězdného mladíka Ihora „w0nderful“ Zhdanova a dovedl svůj tým k vítězství 2:1. Stejným poměrem se hříšníkům podařilo skolit také Sangal a přibližují se nejlepšímu seedu ve druhé části.

Do následujících pavouků postoupí z každé šestičlenné skupiny všichni, čím výše se umístíte, tím lepší nasazení máte. SINNERS jsou tak teprve na začátku své cesty. Ve třetím střetnutí s ruskou sestavou Aurora, aktuálně 37. nejlepším týmem světa, si počínali zkušeně a zvítězili po dvou jednoznačných mapách 2:0. Nadále tak drží první příčku před The Prodigies. Za nimi jsou neporažení Apeks, jenž čekají dohrávky.

Kromě ECL čeká SINNERS v následujících dnech také osmá série CCT North Europe, kam obdrželi přímou pozvánku do play-off. Ve společnosti BIG, 9INE, týmu Spirit nebo OG si zahrají o 50 tisíc dolarů.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.