Přejít k hlavnímu obsahu

0,6% šance na výhru. Evropští šampioni i tak čínský tým přehráli

21. 10. 2023 | 12:00 League of Legends Zajímavost
Byl to dosud nejlepší zápas na letošním světovém šampionátu v League of Legends, MOBA hře od vývojářů z Riot Games. Vítězové evropské soutěže G2 Esports se postavili proti Weibo Gaming, čtvrtému nasazenému celku z čínské LPL. Po tragické mid game byla statistická šance G2 na výhru pouhých 0,6%. „Jednou ze 167 her ten comeback dotáhnou,“ naznačili komentátoři nepravděpodobnost výhry G2. To ale Evropany nezastavilo.
0,6% šance na výhru. Evropští šampioni i tak čínský tým přehráli
0,6% šance na výhru. Evropští šampioni i tak čínský tým přehráli
Zdroj: Colin Young-Wolff/Riot Games (s povolením)

Ze začátku se WBG dostali do menšího vedení, G2 Esports se ale drželi. Nenechali soupeře odskočit, ve 22. minutě se rozhodnuli, že vezmou Barona. A to se ukázalo být velikou chybou. Čínský celek zabil hned čtyři nepřátelské šampiony a navíc získal již zmiňovaného Barona.

Následoval Mountain Drake soul a další vyhraný teamfight pro Weibo. Zápas se dostal do stadia, kdy už ho skoro čínský mančaft nemohl prohrát. Ve 28. minutě byl rozdíl v goldech necelých devět tisíc. Zdálo se, že je hotovo a G2 Esports si druhý triumf na Worlds nepřipíšou.

Jenže Li „Xiaohu“ Yuan-Hao se nechal odchytit, G2 poslali k zemi dvojici soupeřů a konečně dostali Barona pod svoji kontrolu. Další vyhrané potyčky pro evropský tým, Elder Drake. Nakonec se Rasmus „Caps“ Borregaard Winther pokusil o backdoor, neuspěl.

Ve fightech ale byli G2 lepší. Weibo se i přes povedený start do potyček nedokázali dostat k potřebným cílům. G2 Esports ve 39. minutě zničili Nexus soupeře a dokonali jeden z největších comebacků profesionálního League of Legends za poslední roky.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).