Přejít k hlavnímu obsahu

Smutný den pro Čechy. Na mistrovství světa se ani jeden neradoval

22. 10. 2023 | 14:57 League of Legends Reportáž
Marek „Humanoid“ Brázda a Matyáš „Carzzy“ Orság dál drží spolu. Po úvodní prohře na světovém šampionátu v League of Legends se oba čeští reprezentanti dočkali vítězství a v neděli šli do svého třetího utkání. Humanoid s Fnatic nestačil na silné Bilibili Gaming, Carzzy v dresu MAD Lions podlehl americkému NRG. Oba budou ve čtvrtém kole bojovat o přežití.
Marek "Humanoid" Brázda a Matyáš "Carzzy" Orság
Marek "Humanoid" Brázda a Matyáš "Carzzy" Orság
Zdroj: Lee Aiksoon, Colin Young-Wolff/Riot Games (s povolením)

Jako první se na Summoner's Rift postavil Matyáš „Carzzy“ Orság. MAD Lions dostali i napotřetí velice přijatelného soupeře, los jim přiřadil NRG. Opět se tak třetí nasazený tým z evropského LEC vyhnul korejským a čínským mančaftům, podruhé šel proti družstvu z amerického LCS. A podruhé prohrál.

Ze všech zápasů dosavadního průběhu hlavní fáze Worlds byl duel mezi NRG a MAD Lions dost možná tím nejšílenějším. K vidění byla spousta chyb, ani jeden tým nehrál příliš kvalitní League of Legends. Konec utkání odpovídal průběhu. MAD sice získali Elder Draka, výměnou za něj ale přišli o Nexus.

Fnatic měli před sebou o dost náročnější úkol než MAD Lions. I tak ale předvedli lepší výkon, který i přes velice slibnou early game na výhru nestačil. Marek „Humanoid“ Brázda a spol. se postavili Bilibili Gaming, druhému nasazenému čínskému týmu. Dlouho to s evropským zástupcem vypadalo slibně.

V early game se Fnatic dostali do vedení, dokázali odchytávat hráče BLG a diktovali tempo zápasu. Jenže po chvíli se ukázal jeden velký problém - kompozice FNC neměla damage. Chen „Bin“ Ze-Bin s Jaxem si dělal, co chtěl. Teamfighty měli Bilibili Gaming jasně lepší a nakonec slavili výhru.

MAD Lions i Fnatic mají na svém kontě jednu výhru a dvě prohry. Svého soupeře poznají v pondělí po konci BO3 sérií mančaftů se skóre 0-2.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).