Přejít k hlavnímu obsahu

Správné rozhodnutí? Bývalý komentátor sbírá miliony zhlédnutí, fanoušci se baví

22. 10. 2023 | 17:55 League of Legends Twitch
Marc „Caedrel“ Lamont před několika týdny ukončil svou komentátorskou kariéru. Bývalý profesionální hráč se stal nedílnou součástí vysílání evropského LEC, nakonec ale upřednostnil streamování a na světový šampionát už se vydal na vlastní pěst. A zdá se, že jeho rozhodnutí bylo správné. Na Twitchi je aktuálně čtvrtým nejsledovanějším streamerem, průměrně ho sleduje téměř 50 tisíc diváků.
Správné rozhodnutí? Bývalý komentátor sbírá miliony zhlédnutí, fanoušci se baví
Správné rozhodnutí? Bývalý komentátor sbírá miliony zhlédnutí, fanoušci se baví
Zdroj: Twitch/Dotesports

Je to obrovsky úspěšný týden pro Caedrela. Britský streamer vysílá na svém Twitch kanále všechny zápasy Worlds, sleduje oficiální vysílání, ke kterému přidává své postřehy a  komentáře. Podobně už fungoval během čínské a korejské regionální ligy, jeho prvním mezinárodním turnajem byla letošní MSI. Už tehdy se dostal těsně pod hranici sedmdesáti tisíc diváků.

Fanoušci po MSI spekulovali, jestli se Caedrel nepřesune definitivně od komentování ke streamování. A opravdu se tak stalo. Po finále LEC se bývalý hráč H2k nebo Schalke 04 rozloučil. Světový šampionát už nekomentuje, nýbrž sleduje ze sídla organizace T1 přímo v Koreji. A daří se mu luxusně.

Za poslední týden byl na platformě Twitch čtvrtým nejsledovanějším streamerem. Překonali ho jen Ibai, Nix a Kai Cenat. Caedrel zároveň pokořil osobní rekordy. V jeden moment ho během utkání mezi G2 Esports a Weibo Gaming podle Twitch Trackeru sledoval 94 413 diváků

Je to jen otázka času, kdy se Caedrel dostane přes hranici 100 tisíc diváků. Hlavní fáze Worlds začala teprve před několika dny, to nejlepší diváky teprve čeká.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).