Přejít k hlavnímu obsahu

3 000 000 Kč pro vítěze. O takovou sumu se v Česku ještě nikdy nesoutěžilo

30. 10. 2023 | 12:06 Counter-Strike 2 Příběh
V Brně na výstavišti se na konci listopadu mohou přepisovat historické tabulky. Pokud na hlavní stage Tipsport MČR CS 2023 zvítězí Dynamo Eclot, odnese si rekordní 3 miliony korun. Pardubický celek letos ovládl všechny domácí turnaje a na finále sezóny bude favoritem.
Dynamo Eclot na Tipsport CS Praha II
Dynamo Eclot na Tipsport CS Praha II
Zdroj: PLAYzone (Milan Dobeš)

Dynamo Eclot se z nenápadného týmu propracovalo do pozice české jedničky. Definitivní razítko na tohle tvrzení může udělat už za měsíc v Brně, pokud tedy nepřijde senzační vyřazení ve skupinové fázi, které proběhne v pražské Vodafone PLAYzone Areně. První fáze letošního finále Tipsport MČR CS začíná 9. listopadu, i když nové mistry poznáme až o dva týdny později. Do sbírky chybí DNE už jen titul mistrů ČR.

Tipsport MČR CS 2023
Tipsport MČR CS 2023
Foto: PLAYzone

Příběh dominance Dynama Eclot se začal psát na jaře 2021. Z organizace Eclot Gaming se akvizicí Petra Dědka stalo dnešní Dynamo. Do sestavy krátce na to přišlo zkušené duo Filip „K1-FiDa“ Pohlot, Vít „nbqq“ Pohlot, které s původním Eclotem poznalo, jak chutná stříbro z finále MČR. S profesionálními podmínkami a správným přístupem ale tito borci kolem sebe vybudovali kádr, který útočí jen na ty nejvyšší mety.

S týmem od léta roku 2021 hraje také Vojtěch „Valencio“ Mydlář, největší hvězdy však do týmu přišly až letos. Pozici snipera se DNE nedařilo vyřešit z českých zdrojů, tak se v únoru rozhodli podepsat Guye „anarkez“ Trachtmana. Ten týmu dodal nevídanou energii a prokázal, že angažování zahraničního hráče může dávat smysl. Novým pátým hráčem se pak v září stal hvězdný Adam „NEOFRAG“ Zouhar, který má za sebou dvě účasti na Majoru. Do sestavy vnesl další X faktor a kvality dvojnásobného MVP mistrovství ČR.

Na Tipsport MČR CS se letos nebude hrát jen o 1 000 000 korun za první místo. Do hry vstupuje Tipsport Grand Slam, který Dynamu Eclot může vynést speciální dvoumilionovou odměnu. Tu si vyslouží tým, jenž během osmi po sobě jdoucích turnajů zvedne pětkrát pohár nad hlavu. Původní jádro triumfovalo loni na Tipsport CS:GO Online a letos už mají DNE na kontě tři tituly z mistrovského seriálu. Nyní před nimi stojí dvě šance na to, aby gigantickou výhrou přepsali tabulky. Terč na zádech budou mít větší než kdy předtím.

U takové události nemůžeš chybět ani ty! Tipsport MČR CS 2023 startuje skupinovou fází od 9. do 12. listopadu, to nejdůležitější se ale odehraje 24. až 26. listopadu na Brněnském výstavišti BVV. Vůbec poprvé poznáme mistry už v sobotu, kdy každoročně dorazí nejvíce fanoušků. Buď u historického momentu s námi! Na oficiálních stránkách mcr.gg si už nyní můžeš zakoupit vstupenku ve třech různých kategoriích.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.