Přejít k hlavnímu obsahu

Český závodník ovládl turnaj na zahraničním Comic Conu!

24. 10. 2023 | 10:16 Trackmania Reportáž
Litevský Vilnius hostil další z evropských Comic Conů. Zatímco v Brně se fanoušci Hvězdné brány přišli podívat na Daniela Jacksona, do baltického programu se dostalo i esportové klání.
Filip „eLconn21“ Šprungl
Filip „eLconn21“ Šprungl
Zdroj: Comic Con Baltics

Comic Con Baltics hostil největší Trackmania turnaj v Pobaltí. Na místo však dorazily nejen nejlepší domácí hráči, ale také závodníci z jiných koutů Evropy. Svoji výpravu do Vilniusu vyslala také organizace Into The Breach, jejímž členem je i český hráč Filip „eLconn21“ Šprungl. Ten už sice nezávodí v nejvyšší evropské soutěži, vysokou úroveň si však stále drží a kvality prvotřídního jezdce prokázal naprosto na jedničku.

Šprungl si sice musel projít kvalifikací, ale přesto na samotném turnaji platil mezi největší favority. Po celý turnaj naprosto dominoval a z každého kola pavouka prošel na jednoznačném prvním místě. Největšími konkurenty mu ve velkém finále byli Holanďané Spam a Stufts, kteří prošli z Lower Bracketu. Porazit dokázali lokální konkurenci, na českého hráče to ale nestačilo. ELconn ovládl i finále a odnesl si 400 euro.

Trackmania x Comic Con Baltics 2023
Trackmania x Comic Con Baltics 2023
Foto: Comic Con Baltics
Štítky: trackmania, eLconn21
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.