Přejít k hlavnímu obsahu

Unban po deseti letech? Bývalý hráč iBUYPOWER oznámil datum návratu na scénu

26. 10. 2023 | 09:25 Counter-Strike 2 Příběh
Kauza iBUYPOWER patří největší skandály historie CS:GO. Sedmička hráčů a jejich kolegů se v roce 2014 podílelo na úmyslné prohře zápasu výměnou za skiny. Valve z nich udělalo exemplární případ a sedm trestanců obdrželo zákaz na dobu neurčitou. Ta se ale chýlí ke konci.
iBUYPOWER v roce
iBUYPOWER v roce
Zdroj: ESEA

Joshua „steel“ Nissan na sociální síti X přišel s nečekaným prohlášením. „Od ledna 2025, kdy uplyne 10 let od banu, se znovu budu moci účastnit partnerských akcí společnosti Valve,“ napsal 33letý Kanaďan. Ten se z řad zabanovaných hráčů na Counter-Strike turnajích objevoval i po trestu, především po unbanu od ESL stál za řadou ambiciózních týmů na jinak chátrající severoamerické scéně. Aktuálně reprezentuje Bad News Bears.

Termínem vypršení dosud neurčitého trestu je 25. ledna 2025. V té době už steelovi bude 35 let, ale jak sám píše, nikdy se nevzdal a je připraven se vrátit. Vždyť někdejší reprezentant iBUYPOWER je jen o pár měsíců starší než Finn „karrigan“ Andersen nebo Marco „Snappi“ Pfeiffer. Právě vůdčí postavy jeho kalibru chybí NA Counter-Striku jako jako sůl, scéně má stále co předat a následně se může vydat na dráhu trenéra.

Aktuálně však čekáme na potvrzení, jestli se konec trestu týká jen jeho, nebo i ostatních zabanovaných hráčů. „Valve mi řeklo kritéria a proč mi stanovilo právě tohle datum, takže bych předpokládal, že jejich situace bude mít podobný časový rámec,“ vyjádřil se steel pro web HLTV.org. Velký návrat by mohl přijít i od Braxtona „swag“ Pierce, někdejší velké naděje severoamerické scény. Valve se odhodlalo skutečně k velkému kroku.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.