Přejít k hlavnímu obsahu

Pauzu už potřebuju, říká s1mple. Je zvědavý na nabídky, nevylučuje změnu role

26. 10. 2023 | 20:08 Counter-Strike 2 Přestup
Oleksandr „s1mple“ Kostyliev krátce po šokujícím oznámení o zájmu Natus Vincere o nového snipera potvrdil spekulace. „Co bude dál? Nastal čas si odpočinout, jak jsem plánoval. To je ale jen polovina příběhu,“ začal nejlepší hráč světa své vyjádření. Tenhle týden je na nečekané přestupy skutečně bohatý a světová špička se doslova otřásá ve svých základech.
Oleksandr „s1mple“ Kostyliev
Oleksandr „s1mple“ Kostyliev
Zdroj: HLTV.org

Po rozkladu Heroic přinesl dnešní večer další dva šokující odchody, shodně na pozici snipera. Dmitrij „sh1ro“ Sokolov končí v Cloud9 a o svoji klíčovou postavu minimálně na čas přijdou také Natus Vincere. Oleksandr „⁠s1mple⁠“ Kostyliev se právě teď rozhodl si dát dlouho plánovanou pauzu a organizace už řeší jeho nástupce.

26letý Ukrajinec byl mimo hru už na IEM Sydney, prvním turnaji v novém Counter-Striku. Neoficiálním důvodem bylo vyřizování dokumentů k pobytu v Evropské unii, bez kterých by se z druhého konce světa dokonce možná nemusel ani vrátit. Kromě toho mu ale CS2 viditelně nechutná a hovoří o něm jen v negativech. Hráčům s ambicemi na profesionální kariéru dokonce doporučil, ať jej aktuálně raději nehrají.

Okamžitě se po jedné absenci začalo spekulovat, jestli nebude následovat další a co vlastně s NAVI bude. ⁠S1mple má přitom v ukrajinské organizaci ještě necelé dva roky smlouvy před sebou. Dnes se ale delší pauza potvrdila. „Potřebuji dořešit všechny dokumenty a postarat se o další osoby v mém životě,“ uvedl ⁠s1mple důvod.

Nejlepší hráč světa v minulých dvou letech přiznal, že o odchodu dosud nepřemýšlel, ale bude zajímavé sledovat nabídky, které nyní mohou přijít, až se bude chtít vrátit do hry. Dokonce nevyloučil ani přechod na pozici riflera, protože podle jeho slov AWP už nedokáže tak moc ovlivnit hru. V tuto chvíli není o budoucnosti ale nijak rozhodnuto a odpočinek si skutečně užije, o tom se po dlouhých letech dřiny pochybovat nedá.

Jako náhradu mají NAVI na mušce s1mplova krajana snipera z týmu Sprout, jednání už měla dosáhnout pokročilého stádia. Ihor „w0nderful“ Zhdanov v posledních měsících CS:GO turnajů zářil opravdu naplno, v CS2 se zatím hledá, jako ale spousta sniperů. Na Tier 2 scéně jde o jednoho z nejtalentovanější sniperů. W0nderful dříve reprezentoval také Team Spirit, po neúspěšné kvalifikaci na Major se ale přestěhoval.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.