Přejít k hlavnímu obsahu

Třetí postupující. V play-off Worlds nebude chybět další supertým

27. 10. 2023 | 12:40 League of Legends Reportáž
Ani třetí favorit nezklamal. Play-off letošního světového šampionátu v League of Legends zná třetího účastníka. K JD Gaming a Gen.G se připojili LNG Esports. Tým kolem perfektně hrajícího Lee „Scout“ Ye-chana v zápase týmů se skóre 2:1 překonal KT Rolster a zajistil si top 8. Na začátku pátečního programu se s šampionátem rozloučili GAM Esports. Ti podlehli Dplus KIA.
Třetí postupující. V play-off Worlds nebude chybět další supertým
Třetí postupující. V play-off Worlds nebude chybět další supertým
Zdroj: Colin Young-Wolff/Riot Games (s povolením)

Základní část Worlds se blíží ke konci. V každém zápase už se hraje o postup, nebo přežití. Dolní část Swiss stage poslala v posledních dvou dnech domů evropské MAD Lions, americké Cloud9 a naposledy GAM Esports reprezentující Vietnam. Tým, který postoupil z kvalifikační fáze, si po překvapení proti Team Liquid nevyšlápnul na Dplus KIA.

Zajímavější bylo utkání o postup mezi LNG Esports a KT Rolster. Třetí nasazený celek z Číny se postavil stejně postavenému mančaftu z Koreji. Extrémně těžká cesta Kim „Aiming“ Ha-rama a spol. pokračovala. Potřetí se KT postavili soupeři z Číny, podruhé jejich boj skončil porážkou. Ale LNG nedostali nic zadarmo.

První hra byla dlouhou dobu ohromně vyrovnaná. Týmy dělilo jen několik stovek mincí, klíčový okamžik nastal ve 26. minutě. LNG uzmuli Barona, během následného teamfightu zneškodnili trojici soupeřů a bylo rozhodnuto. Korejská pětice se snažila, comebacku ale nedosáhla. Odplata na sebe ale nenechala dlouho čekat.

Druhý špíl byl od začátku v režii KT Rolster. Postupně se rozdíl zvětšoval, LNG po půl hodině neměli nárok. Šlo se do třetího zápasu. Ten byl nakonec nejvíce jednostranný. V early game se ještě KT drželi, zástupce z LPL byl ale neúprosný. Po 24 minutách bylo hotovo a LNG mohli slavit postup do play-off MS v League of Legends.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).