Přejít k hlavnímu obsahu

Konec nadějí. Čtvrtfinále mistrovství světa bude bez české účasti

29. 10. 2023 | 11:14 League of Legends Reportáž
Nadějný začátek, bídný konec. Fnatic po vítězném vstupu do rozhodující série proti Weibo Gaming prohráli následující dvě hry a byli vyřazení ze světového šampionátu v League of Legends. V play-off Worlds se tak neukáže po konci Marka „Humanoid“ Brázdy a Tomáše „Nightshare“ Kněžínka ani jeden český zástupce. Již dříve z turnaje vypadl Matyáš „Carzzy“ Orság.
Konec nadějí. Čtvrtfinále mistrovství světa bude bez české účasti
Konec nadějí. Čtvrtfinále mistrovství světa bude bez české účasti
Zdroj: Colin Young-Wolff/Riot Games (s povolením)

Úspěch nebyl vůbec daleko. Fnatic se dařilo, v první hře byli jasně lepším týmem. Od prvních minut diktovali tempo, nedávali Weibo téměř žádný prostor k obratu. Oh „Noah“ Hyeon-taek drtil soupeře, hrál sebevědomě a připomínal to ADC, které perfektně nastoupilo do LEC. Několik menších chyb přišlo, jinak si ale Fnatic drželi náskok a i díky Chemtech Soul nakonec slavili první úspěch. Ani jeden z top výkonů roku ale evropskému mančaftu nakonec nestačil.

Druhý špíl začal znovu dobře. Druhý nasazený tým z LEC získával killy, v parádní jízdě pokračoval především Iván „Razork“ Martín Díaz. Španělský jungler s Lee Sinem nacházel picky, svým kolegům servíroval nepřátele jako na stříbrném podnose. I přes vedení v killech se ale Fnatic nedostali do opravdového vedení, goldy byly pořád vyrovnané. A to se ukázalo u Barona, kterého Weibo zneškodnili spolu s kompletní pěticí Fnatic. Netrvalo dlouho a bylo vyrovnáno.

Třetí hra byla od začátku pro Fnatic extrémně náročná. Pick Alistara se ukázal být jako tragický, botlane evropského týmu si jednoduše proti Caitlyn + Lux nezahrála. Ani na midu se nedařilo, Marek „Humanoid“ Brázda udělal několik školáckých chyb, Li „Xiaohu“ Yuan-Hao vládl. Veškerá snaha byla marná, ani jeden vyhraný teamfight s Rift Heraldem Fnatic nepomohl. Bylo pozdě, Weibo se srovnalo a bez větších problémů dokráčelo k vítězství.

Cesta českého dua v barvách jedné z nejúspěšnějších organizací v Evropě na Worlds končí. Tři porážky ve Swiss stage znamenají vyřazení. Stejně jako v předchozích letech se Fnatic do play-off nepodívají.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).