Přejít k hlavnímu obsahu

Útok na čtvrtý titul mistrů ČR v řadě. SINNERS budou letos poprvé v jiné pozici

17. 11. 2023 | 11:30 Counter-Strike 2 Příběh
Česká Counter-Strike scéna měla v posledních letech jednoznačného vládce. I když to chvílemi vypadalo, že se SINNERS někdo blíží a dokonce ho dokáže sem tam porazit, vždy nastalo finále MČR a tam hříšníci nezaváhali. Letos ale na vrchol sezóny míří jako tým, který letos nevyhráli ani jeden domácí turnaj. Pojďme si tak před Tipsport MČR CS projít všechny jejich tituly.
SINNERS na MČR 2022
SINNERS na MČR 2022
Zdroj: PLAYzone

SINNERS vzali v roce 2020 útokem nejen domácí, ale i zahraniční scénu. Od dob dominance eXtatus jsme tu neměli tak špičkový tým s vysokými ambicemi. Nebylo proto divu, že lokální turnaje vyhrávali jeden za druhým. V době covidové začali domácí mistrovství proti Entropiqu, jenž následně potkali i ve finále. Dvě nové organizace nabídly parádní show, kterou ale pro sebe celou ukradl Adam „NEOFRAG“ Zouhar. EIQ dokázali vyhrát jednu mapu, ale na všech ostatních se SINNERS nemýlili a získali svůj první titul mistrů ČR.

Ihned po prvenství do týmu ze zahraničí přišel Tomáš „oskar“ Šťastný, největší česká ikona. Na evropské scéně byli hříšníci vidět čím dál tím více, kvůli čemuž také omezili program na domácím poli. Na Tipsport MČR CS ale nemohli chybět, opět se stoprocentní bilancí z českých turnajů. Skupinová fáze nabídla parádní střetnutí s tehdejšími rivaly z ENTERPRISE, kteří dokonce SINNERS vzali jednu mapu. Ve finálové bitvě byl ale největší konkurent bezradný a liberecká organizace se mohla radovat konečně před zraky diváků.

Tipsport MČR CS 2023
Tipsport MČR CS 2023
Foto: PLAYzone

Rok 2022 přinesl SINNERS další bolestivé zklamání těsného nepostoupení na Major, stejně tak nedokázali vyhrát ani jednu zastávku Tipsport Road to MČR. Jediné domácí triumfy si tak připsali v Sazka eLEAGUE a Sazka eCUPu. Velký šok přišel také hned na úvod vrcholu sezóny, kde nestačili na Cryptovu a měli nůž na krku. Dokázali se však dostat do provozní teploty a po odplatě zvládli i následné semifinále. Jejich finálovým vyzyvatelem byla eSuba, která opanovala první mapu. Zbytek série ale SINNERS dovedl k další obhajobě.

Tři ročníky Tipsport MČR CS, tři různí fináloví soupeři a tři odlišné příběhy. Pokud se letos naplní jeden z pravděpodobných scénářů, utkají se hříšníci o titul s dalším odlišným oponentem. Králem domácí scény je v letošním roce Dynamo Eclot, které ovládlo všechny dosavadní turnaje a v Brně bude hrát o rekordní sumu 3 000 000 Kč. V jeho kádru je navíc někdejší modla libereckých jménem NEOFRAG. SINNERS ale vždy uměli načasovat formu na správnou chvíli a udělají vše pro to, aby do nové éry vstoupili další trofejí do sbírky.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.