Přejít k hlavnímu obsahu

Streamerovi hrozí až patnáct let vězení. Čelí obvinění z prodeje drog

31. 10. 2023 | 18:32 Kauza
U slovenskému streamera Jána Šteca, který na sociálních sítích vystupuje pod přezdívkou Halien, byly podle portálu sme.sk nalezeny drogy. Dle dostupných informací měl látky prodávat jak dospělým, tak nezletilým. Tvůrce obsahu může za tento trestný čin jít až na patnáct let do vězení.
Streamerovi hrozí až patnáct let vězení. Čelí obvinění z prodeje drog
Streamerovi hrozí až patnáct let vězení. Čelí obvinění z prodeje drog
Zdroj: Instagram/Facebook (Polícia SR - Košický kraj)

Slovenský influencer Ján „Halien“ Štec řeší obrovský průšvih. Streamer, jenž se proslavil především díky tvoření obsahu kolem hry Fortnite, je obviněný z držení a prodeje velkého množství drog. Halienovi má hrozit trest až patnácti let za mřížemi.

„Podle znění obžaloby si nejpozději od února 2023 opakovaně a neoprávněně opatřoval omamné a psychotropní látky včetně kokainu a extáze, které přechovával ve svém přechodném bydlišti na Hutnické ulici v Košicích,“ informuje slovenský portál o průběhu vyšetřování.

V době, kdy se Halien aktivně věnoval vysílání, patřil mezi top slovenské streamery. Tvorba kolem Fortnite bavila diváky. Rozhodně na tom prý statisticky podle kolegů z YouTube a Twitche nebyl tak špatně, aby se musel živit prodáváním drog.

Na internetu (především tedy na sociální síti TikTok) vznikly desítky, možná stovky videí, které odkazují na jeho případný budoucí pobyt ve vězení. Halien je všude, česko-slovenský internet je kauzou protkaný. Často je vzpomínáno i na Štecovu aktivitu v rámci Clash of the Stars. Už tehdy byl Halien obviněn z prodeje drog.

Zdroj: sme.sk
Štítky: Halien, Fortnite, Vězení