Přejít k hlavnímu obsahu

Sny se plní. Ukrajinský mladík oficiálně nahrazuje v NAVI legendárního s1mpla

31. 10. 2023 | 17:53 Counter-Strike 2 Přestup
Spekulace jsou potvrzeny, Natus Vincere jsou opět kompletní. Uzávěrka soupisek na podzimní finále okruhu BLAST Premier nutí týmy do odhalování změn, jako další ukázali karty NAVI.
Ihor „w0nderful“ Zhdanov
Ihor „w0nderful“ Zhdanov
Zdroj: Natus Vincere

Vstup do éry nového Counter-Striku bude v Natus Vincere bez nejdůležitější postavy posledních sedmi let. Oleksandr „s1mple“ Kostyliev se rozhodl odejít na zasloužený odpočinek a v tuto chvíli není vůbec jasné, kdy a jestli se někdy vůbec vrátí. CS2 mu totiž zatím vůbec nesedí a pauzu si zaslouží ze všech nejvíce. „Nastal čas si odpočinout, jak jsem plánoval. Potřebuji si vyřešit dokumenty a postarat se o blízké osoby,“ řekl Kostyliev.

Hlavním adeptem na uvolněnou pozici snipera byl od počátku Ihor „w0nderful“ Zhdanov. Tento mladík je největším ukrajinským talentem, a i když mají NAVI mezinárodní soupisku, stále chtějí mít ve svých řadách ty největší lokální hvězdy. Zhdanov splňuje všechny předpoklady k tomu, aby se jí jednou stal. „Vím, že bude těžké nahradit hráče kalibru s1mpla, ale udělám vše, co bude v mých silách,“ nebál se říci v oficiální zprávě.

18letý střelec naposledy reprezentoval Sprout, za 120 odehraných map si udržel vysoce nadprůměrný HLTV rating 1,29. Předtím působil v týmu Spirit, se kterým se dostal i do čtvrtfinále IEM Rio Majoru. Ty největší turnaje světa mu tak nejsou cízí. „Jsem nadšený, že se mohu připojit k tak legendární organizaci, jakou je NAVI! Byl to můj největší sen od chvíle, kdy jsem začal hrát Counter-Strike,“ prozradil w0nderful na stránkách NAVI.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.