Přejít k hlavnímu obsahu

Miley míří na svoji první zahraniční offline akci. V Hamburku si zahraje i Týnka

2. 11. 2023 | 12:27 Counter-Strike 2 Preview
Ženská scéna se rozrůstá a české hráčky jsou u toho. První offline akce v CS2 bude mít hned dvojnásobné české zastoupení! V otevřených kvalifikacích se svými týmy uspěly Ljudmila „Miley“ Mikitová a Justýna „Týnka“ Ducká a už o tomto víkendu se představí v Hamburku.
Miley a Týnka
Miley a Týnka
Zdroj: PLAYzone / Team Spirit

Female Bay Cup 2023 je offline turnaj pro osm ženských týmů o 2500 euro. Tři se na něj dostaly díky pozvánkám, zbylá pětka musela projít otevřenými kvalifikacemi. Hned na první pokus uspěla Ljudmila „Miley“ Mikitová a její mouse4aimers, třetí kvalifikace pak vyšla woofwoof s Justýnou „Týnka“ Duckou.

Oba ženské mezinárodní celky jsou bohužel bez organizace, ani jedné české hráčce se nepodařilo najít pro tento německý turnaj působiště. Tým s Miley se dokonce snažil o crowdfunding pomocí gofundme.com.

Tipsport MČR CS 2023
Tipsport MČR CS 2023
Foto: PLAYzone

I přes nízkou podporu si ale svěřenkyně libanonského trenéra Pierra „ro0kie“ Halajiana nenechají účast v Hamburku ujít a už vyrazily na cestu. Spolu s Miley v týmu hrají hráčky z Polska, Německa a Rumunska.

Týnka se po jedné sezóně v nejvyšší evropské lize rozloučila s týmem Spirit, ale nadále působí po boku talentované Svetlany „suns1de“ Mevlidové. Ta si navíc do sestavy přizvala tři své ukrajinské krajanky.

Female Bay Cup startuje v pátek ve 14:00, kdy se Miley a spol. utkají s Washington5M. Týnka půjde do hry v sobotu, kdy se od 19:00 postaví profesionální sestavě Guild Esports. Ta je spolu s Astralis fe největším favoritem na titul. Vyvrcholení turnaje proběhne v neděli, kdy se odehrají semifinále i následné finále.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.