Přejít k hlavnímu obsahu

První akademie v historii finále sezóny. Představení Tipsport MČR: SINNERS AC

3. 11. 2023 | 09:50 Counter-Strike 2 MČR
Představování účastníků letošního Tipsport MČR CS pokračujeme historickým zápisem. Poprvé od roku 2011 uvidíme na MČR dva týmy jedné organizace. SINNERS AC během roku obstála.
SINNERS AC
SINNERS AC
Zdroj: Sazka Esport

Organizaci SINNERS nejspíše nemusíme příliš představovat. Tým z Liberce vznikl na začátku roku 2020 a MČR v CS:GO od té doby nepoznalo jiného šampiona než právě SINNERS. Akademie je však v úplně jiné pozici. Na vrchol sezóny jede jako outsider, pro mladé borce půjde v první řadě o výtečnou zkušenost do další kariéry. „B“ tým nějaké organizace se na finále MČR naposledy podíval ještě v dobách Counter-Strike 1.6.

SINNERS AC vznikla 1. srpna minulého roku, z původního kádru v týmu působí už jen dva původní hráči. Změny však nenastaly kvůli tomu, že by se někdo posunul do hlavní sestavy, ačkoliv šanci někteří dostali. Tu největší měl před osmi měsíci Patrik „outex“ Tomko, po neúspěchu se později rozloučil i s akademií. Vůbec největší posun zažil Tomáš „fino“ Bebjak, který je nyní v dresu Sampi.Tipsport konkurentem SINNERS.

Tipsport MČR CS 2023
Tipsport MČR CS 2023
Foto: PLAYzone

Nejdůležitějším pilířem týmu je kapitán Boris „BORO“ Jánoš, který spolu s Romanem „dreez“ Čomorem a trenérem Blažem „Bajo“ Madajem tvoří kostru od samotného založení. Zbylí tři hráči přišli do SINNERS AC v průběhu letoška. Lednovou posilou se stal Michal „majky“ Švancara, v létě se novým sniperem stal neobjevený talent Ivan „v4NO“ Galustyan, Armén žijící v Česku. Druhá letní akvizice se naopak neujala, Patrika „PATR7KK“ Staňa při uzávěrce soupisek na Tipsport MČR CS nahradil 15letý Lukáš „luke“ Vánský.

V průběhu roku se akademie hříšníků jedinkrát dostala do hlavní části zastávky, mezi nejlepší osmičku. V součtu bodů jim to ale stačilo na postup z posledního místa. Na turnaji mohou jen a pouze překvapit, skupinu mají opravdu náročnou. O zázrak a postup do Brna budou bojovat proti Sampi.Tipsport, Dynamu Eclot a ENTERPRISE. Poslední jmenovaný celek už ale během roku jednou porazit dokázali v LORGAR Cupu.

SINNERS AC
 Slovensko Boris „BORO“ Jánoš
 Česká republika Roman „dreez“ Čomor
 Česká republika Michal „majky“ Švancara
 Česká republika Ivan „v4NO“ Galustyan
 Česká republika Lukáš „luke“ Vánský
 Slovensko Blažej „Bajo“ Madaj (C)
Tipsport kurz na titul: 20.00
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.