Přejít k hlavnímu obsahu

Korejská jednička končí. Reverse sweep neúspěšný, Chovy znovu bez titulu

3. 11. 2023 | 14:37 League of Legends Reportáž
Gen.G nastupovali na světový šampionát v League of Legends jako jeden z největších favoritů na celkové vítězství, už po čtvrtfinále se ale s turnajem loučí. Nejvýše nasazený korejský mančaft nestačil v boji o top 4 na Bilibili Gaming a vypadl. Jeong „Chovy“ Ji-hoon tak ani pátý postup do play-off neproměnil v trofej.
Korejská jednička končí. Reverse sweep neúspěšný, Chovy znovu bez titulu
Korejská jednička končí. Reverse sweep neúspěšný, Chovy znovu bez titulu
Zdroj: Colin Young-Wolff/Riot Games

Před začátkem série byly karty rozdány jasně. Gen.G ve swiss stage bez větších problémů porazili všechny tři soupeře a spolu s JD Gaming postoupili do play-off jako první. BLG se trápili, mezi nejlepší osmičku se museli probojovat až v pátém utkání, kde zdolali G2 Esports. O favoritovi tak nebylo pochyb.

Gen.G 2:3 BLG

Začátek série ale veškeré předpoklady zametl pod stůl. Gen.G se ještě v prvních minutách dokázali soupeři vyrovnat, další vývoj úvodní hry už byl ale jasně v režii Bilibili. I přes vyrovnaný počet killů se čínský celek dostal do komfortní pozice, ze které už si nenechal vítězství utéct. A druhý špíl? Jednostranná demolice, jedna z nejvíce jednostranných her celého šampionátu.

Po necelé hodině herního času se tak Gen.G nacházeli v deficitu dvou bodů a potřebovali zázrak. Dosud neukázali vůbec nic, za svým soupeřem zaostávali o několik úrovní. Ale nevzdali se. Třetí zápas trval 46 minut. Vyrovnaný průběh rozhodl Aatrox v rukách Choi „Doran“ Hyeon-joona. Naděje žila. A po čtvrté hře už byla vidina postupu Gen.G velice reálná.

Kormidla se tentokrát chopil Yoo „Delight“ Hwan-joong na supportu. Jeho Rell engage byly naprosto luxusní, setup pro zbytek týmu ideální. 35 minut, další bod pro Gen.G a na streamu se rozezněla známá hudba. Silver Scrapes.

Rozhodnout o druhém postupujícím do semifinále světového šampionátu v League of Legends musela pátá hra. Ta nejdřív vypadala lépe pro Gen.G, ti vedli ve 22. minutě o tři tisíce goldů. V teamfightech se ale vedlo lépe BLG. Po 34 minutách byl konec. Bilibili postupují, Gen.G končí. A s nimi i všechny perfektní tipovačky.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).