Přejít k hlavnímu obsahu

Podaří se ambicióznímu celku zachránit rok? Představení Tipsport MČR: ENTERPRISE

4. 11. 2023 | 17:09 Counter-Strike 2 MČR
Představování účastníků letošního Tipsport MČR CS pokračujeme týmem, který byl v posledních letech zvyklý bojovat o medaile. Letos ale míří na vrchol sezóny až ze třetího koše.
Aktuální sestava ENTERPRISE
Aktuální sestava ENTERPRISE
Zdroj: ENTERPRISE

ENTERPRISE podobně jako několik dalších organizací vznikli v roce 2020, Counter-Strike byl její první podporovanou hrou. Hráčů se pod křídly EP protočila celá řada, jeden je však součástí týmu dodnes. Na kontě mají tituly z COOL ligy, Y-Games PRO Series nebo Sazka eLEAGUE, v seriálu Tipsport MČR ale stále na jeden čekají. Nejblíže byli před dvěma lety, kdy na finále celé domácí sezóny dokráčeli do velkého finále.

Zmíněným pilířem je Tomáš „system“ Zemko. Ten si sice odskočil do jiných týmů, ale loni v létě se vrátil a aktuálně je nejdéle v kuse sloužícím hráčem ENTERPRISE. Skoro celé tři roky už v EP působí také Robert „manguss“ Kasper, který si ale v první polovině letošního roku vzal pauzu a do hry naskočil až v červnu. Oba vloni byli u největšího týmového úspěchu, manguss si dokonce zahrál i na V4 Future Sports Festivalu.

Tipsport MČR CS 2023
Tipsport MČR CS 2023
Foto: PLAYzone

Letošní kádr se začal budovat pod vedením Michala „leckr“ Kadlíčka, se kterým se po několika letech nečekali rozloučili v Entropiqu. Není tedy divu, že si během roku přivedl i další své koně z minulého působiště. Spolu s mangussem v červnu přišel Josef „MoriiSko“ Maurenc a pozici snipera v září zaujal Lukáš „capseN“ Koláčný, kterého EP přetáhli z Cryptovy. Zahraniční hráče už v jejich letošní sestavě nehledejte.

ENTERPRISE ale nezažívají povedený rok a čekají na jakýkoli úspěch. V turnajích Tipsport CS ani jednou neprošli na LAN finále mezi nejlepší čtyřku, na Mistrovství Slovenska před měsícem skončili pod stupni vítězů. Po dvou sezónách s řadou medailových úspěchu vypadli z nejužší domácí špičky a mají poslední pokus na záchranu letošního roku. Ve skupině ale potkají Dynamo Eclot a Sampi.Tipsport, pro postup do brněnské části se tak budou muset předvést v té nejlepší formě. Na úspěch jim nevěří ani bookmakeři.

ENTERPRISE
 Česká republika Robert „manguss“ Kasper
 Slovensko Tomáš „system“ Zemko
 Česká republika Michal „leckr“ Kadlíček
 Česká republika Josef „MoriiSko“ Maurenc
 Česká republika Lukáš „capseN“ Koláčný
 Česká republika Tomáš „Thomas“ Kasper (C)
Tipsport kurz na titul: 15.00
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.