Přejít k hlavnímu obsahu

Favorit postoupil. T1 jsou na Worlds poslední domácí nadějí

4. 11. 2023 | 12:56 League of Legends Reportáž
Začátek byl slibný, nakonec ale KT Rolster čtvrtfinále domácího světového šampionátu nezvládli. JD Gaming byli příliš silní a postoupili zaslouženě do semifinále. Korejští fanoušci tak musí doufat v T1 - poslední naději LCK. Tři místa v top 4 už jsou obsazena čínskými organizacemi, zbývá poslední.
Favorit postoupil. T1 jsou na Worlds poslední domácí nadějí
Favorit postoupil. T1 jsou na Worlds poslední domácí nadějí
Zdroj: Colin Young-Wolff/Riot Games (s povolením)

Větší favorit na letošním mistrovství světa není. JDG vyhráli oba splity čínské LPL, ovládli i první velký turnaj sezóny v podobě MSI. Pokud vyhrají Worlds, jako první tým historie dosáhnou na „Golden Road“ - triumf všech domácích splitů, MSI a světového šampionátu.

První překážku v play-off mají úspěšně za sebou. Zápas proti KT Rolster neměl být pro šampiony z LPL problémový. Hned první hra ale ukázala, že KT není radno podceňovat. Třetí nasazený tým z LCK udělal domácím fanouškům radost a dostal se v BO5 sérii do vedení.

Další dva špíly šly jednoznačně ve prospěch čínské organizace. Celkem to zabralo 52 minut herního času, než JDG obrátili vývoj čtvrtfinále z 0:1 na 2:1. Dvěma největšími důvody obratu byly Bai „369“ Jia-Hao a Park „Ruler“ Jae-hyuk. Především ADC JDG se ukázalo před „svými“ fanoušky ve veliké formě.

Své umění ukázal Ruler i v poslední hře. KT Rolster se dostali do jasného vedení, diváci už se pomalu připravovali na pátou hru. Jenže throw u Barona a perfektně hrající Ruler nakonec znamenali konec nadějí KT. Korejští fanoušci tak musí doufat v úspěch T1 proti LNG.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).