Přejít k hlavnímu obsahu

Loňská eSuba chce medaili i pod novými křídly. Představení Tipsport MČR: UNiTY

5. 11. 2023 | 10:40 Counter-Strike 2 MČR
Představování účastníků letošního Tipsport MČR CS pokračujeme organizací, která si zažije svoji premiéru. Většinu její sestavy ale moc dobře znáte, a to dokonce z loňského finále!
UNiTY esports
UNiTY esports
Zdroj: Y-Games

UNiTY je na domácí scéně novým pojmem, organizace ale vznikla pouze fúzí několika subjektů. Z působení na CS:GO scéně vám určitě není cizí dřívější jméno Dark Tigers. Pod UNiTY na začátku roku přešla celá původní sestava, dlouho se ale neohřála a po prvních nezdarech bylo jasně vidět, že jsou potřeba zásahy do sestavy. Nakonec se další kroky vydařily a organizace si s novým názvem zažije premiéru na vrcholu sezóny.

Jediným původním hráčem z přechodu DTG je Dominik „NIO“ Maxian. V sestavě se protočilo několik hráčů, ale všichni, co zůstali do současné podoby, mají jedno společné. V loňském roce reprezentovali eSubu, v jejíchž řadách má svou minulost také NIO. Objev v podobě Tomáše „NITRO“ Kočíka nebo talentovaný Lukáš „luke“ Vánský se v týmu neudrželi. A aby toho nebylo málo, tak tým koučuje Dominik „desty“ Černý.

Tipsport MČR CS 2023
Tipsport MČR CS 2023
Foto: PLAYzone

Lukáš „luko“ Hrabčík, Lukáš „Levi“ Bouřa, Martin „Pechyn“ Pechoušek, Jakub „M1key“ Krausko. Všichni tihle borci dokázali před rokem zvrátit nepříliš úspěšný rok eSuby v několik podzimních medailových úspěchů. Věčné druzí nebyli pouze na finále MČR, stříbro si odnesli také z MSR a Sazka eLEAGUE. I když se tedy na Tipsport MČR CS 2023 ukáže zbrusu nové jméno, tak všichni moc dobře ví, co skutečně ukrývá.

S loňským rokem by se u UNiTY dalo najít i další paralely. Jako eSuby například v semifinále Sazka eLEAGUE senzačně přemohli SINNERS, což se jim už jako UNiTY povedlo také na letošním Mistrovství Slovenska. Rozlučku s CS:GO parádní, ale zatím nikdo příliš neví, jak jim sedí CS2. Na Tipsport CS Praha II postoupit nedokázali a v Evropě neprošli žádnou z kvalifikací. Spolehnout se však z let minulých můžeme na „MČR buff“. Ve skupině se SINNERS, Entropiq a eEriness by měli být aspirantem na druhé postupové místo.

UNiTY
 Slovensko Dominik „NIO“ Maxian
 Slovensko Lukáš „luko“ Hrabčík
 Česká republika Lukáš „Levi“ Bouřa
 Česká republika Martin „Pechyn“ Pechoušek
 Slovensko Jakub „M1key“ Krausko
 Česká republika Dominik „desty“ Černý (C)
Tipsport kurz na titul: 9.00
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.