Přejít k hlavnímu obsahu

Faker a spol. umlčeli skeptiky. T1 předvedli nejlepší výkon turnaje a jsou v top 4

5. 11. 2023 | 11:33 League of Legends Reportáž
T1 jsou poslední nadějí LCK na domácím světovém šampionátu. A jestliže budou po zbytek turnaje hrát jako během čtvrtfinálové série proti LNG Esports, jsou zároveň i největším favoritem na vítězství. T1 předvedli parádní show, na všech frontách naprosto přejeli soupeře a postoupili do semifinále, kde je čeká JDG.
Faker a spol. umlčeli skeptiky. T1 rozdrtili LNG a jsou v semifinále
Faker a spol. umlčeli skeptiky. T1 rozdrtili LNG a jsou v semifinále
Zdroj: Colin Young-Wolff/Riot Games (s povolením)

Král je zpátky. Lee „Faker“ Sang-hyeok ukázal, proč je právoplatně považován za nejlepšího hráče League of Legends všech dob. Na midlane rozebral Lee „Scout“ Ye-chana, jednoho z top hráčů dosavadního průběhu Worlds. Rozhodně ale nebyl v sestavě T1 jediným, kdo předvedl top výkon.

Od první hry byl dalším rozhodujícím faktorem Mun „Oner“ Hyeon-jun. Jungler T1 pokračoval ve formě, se kterou nastoupil na mistrovství světa. Už jeho Rell byla výborná, spolu se svými kolegy dovolil čínskému celku pouhé dva killy.

Druhý zápas pokračoval v podobném stylu. Oner na Rell, sebevědomý Faker se Sylasem a botlane, jež dala vzpomenou na ADC support metu. Všechno fungovalo bez sebemenších problémů. A aby toho nebylo málo, Choi „Zeus“ Woo-je znovu zářil s Aatroxem.

Co bylo ale ještě působivější než individuální výkony T1, bylo jejich makro. Za celou sérii se LNG dostali k jednomu Rift Heraldu. Korejský mančaft sebral všechny draky, občas si pomohl i Baronem. T1 předvedli nejlepší výkon z celých Worlds. JDG musí být nervózní.

Další program Worlds:

Sobota 11. 11. -  Čína WBG -  Čína BLG
Neděle 12. 11. -  Čína JDG -  Jižní Korea T1

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).