Přejít k hlavnímu obsahu

České duo v prestižní francouzské organizaci. Troufnou si se zámořskou posilou na titul?

5. 11. 2023 | 15:05 VALORANT Spekulace
Dva češti hráči nebudou v příštím roce chybět mezi evropskou smetánkou. Martin „Magnum“ Peňkov a Martin „marteen“ Pátek budou společně reprezentovat francouzského giganta Karmine Corp. Dle zahraničních novinářů už je soupiska kompletní a oba Češi na nyní nechybí.
České duo v Karmine Corp
České duo v Karmine Corp
Zdroj: Riot Games/Karmine Corp/GMT Esports

Po tragických výsledcích v minulém roce se Karmine Corp rozhodli pro kompletní přestavbu. V týmu jako jediný setrvá Ryad „Shin“ Ensaad, kromě něj se se svým místem rozloučili všichni hráči. Náhrady nehledalo vedení pouze ve francouzském rybníčku, ale po celém světě. Velkou pozornost si získal i český talent.

Martin „marteen“ Pátek je jedním z nejvyhledávanějších zboží mířících do příští sezóny VALORANT Champions Tour. Během působení v GMT Esports se totiž zařadil mezi nejproduktivnější hráče celé Tier 2 scény. Na pozici duelisty má dokonce nahradit slavnou headshot mašinu Adila „ScreaM“ Benrlitoma.

Druhou českou posilou je Martin „Magnum“ Peňkov. Jeho tým Apeks se po slibných výsledcích na Tier 2 scéně bohužel rozpadl, když hned trojice hráčů přestoupila do týmu Liquid. Bývalý reprezentant fnatic si ale také vysloužil návrat mezi elitu. Tentokrát bude v nejvyšší lize dokonce kapitánem celého týmu.

O talentované střelce nebude v Karmine Corp nouze. Kromě marteena ulovil ambiciózní celek Tomáse „tomaszy“ Machada, vycházející portugalská hvězda byla v hledáčku mnoha předních organizací. Posledního člena našli až za velké louží, Marshall „N4RRATE“ Massey přitom v USA hrál pouze nižší soutěže.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.