Přejít k hlavnímu obsahu

44 milionů hráčů. Fortnite zažil historický den a přepisuje další rekordy

5. 11. 2023 | 20:35 Fortnite Zajímavost
44 700 000. Tolik hráčů během soboty zapnulo populární battle royale titul od Epic Games - Fortnite. Jde o historické maximum. Má na něm zásadní podíl aktualizace, během které se na měsíc vrátil z velké části starý Fortnite. Mapa z první kapitoly přináší kromě velikého množství hráčů i oblíbené oblasti.
44 milionů hráčů. Fortnite zažil historický den a přepisuje další rekordy
44 milionů hráčů. Fortnite zažil historický den a přepisuje další rekordy
Zdroj: Epic Games (s povolením)

Vzpomínka na Fortnite z roku 2018 probíhá ve velkém stylu. Servery jsou naplněné k prasknutí, v jeden moment dokonce hru zapnulo přes šest milionů hráčů. To je v posledních dnech jeden z pokořených rekordů. Možná ještě působivější je ale číslo, které zveřejnili Epic Games v neděli.

V sobotu na ostrov naskákalo hned 44 700 000 hráčů z celého světa. Nikdy v historii nebyl Fortnite populárnější. Návrat do starých dob se ukázal jako velice úspěšný. Je to přesně to, po čem hráči touží. A vývojáři z Epic Games jim tento comeback nabídli.

Hráči vzpomínají na staré časy, říkají, že v minulosti byla hra lepší a bavila je o dost víc. Podobně to tak má i řada hráčů Fortnite. Spousta gamerů vzpomíná na zlatou éru battle royale titulu od Epic Games z roku 2018.

Kromě mapy se vrátil i starý loot systém. Je to oproti posledním měsícům veliká změna. Nikdo nemá healy, nikdo nemá štíty, vládne panika. Ale taková, kterou si hráči užívají. Je to jednoduše starý dobrý Fortnite.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).