Přejít k hlavnímu obsahu

Krůček od cenného titulu. Týnka si z Hamburku odváží stříbrnou medaili

6. 11. 2023 | 09:30 Counter-Strike 2 Reportáž
Ženská scéna není pouze o nejvyšší soutěži ESL Impact. Vůbec první offline akce v Counter-Strike 2 se uskutečnila v Hamburku a jedna z českých hráček dokonce nechyběla ve finále.
Justýna „Týnka“ Ducká
Justýna „Týnka“ Ducká
Zdroj: Team Spirit

Female Bay Cup 2023 hostil osm ženských týmů v boji o 2500 euro. Do Hamburku bylo možné se dostat skrze pozvánky, nebo výhrou jedné z kvalifikací. To se také povedlo dvě evropským sestavám s Ljudmilou „Miley“ Mikitovou a Justýnou „Týnka“ Duckou. Organizaci se jim najít nepodařilo, účast to však neohrozilo.

Jako první šla do hry Miley, pro kterou šlo o svoji velkou offline premiéru. Proti jejímu týmu mouse4aimers stála pětice Washington5M v čele s její bývalou spoluhráčkou Monkey D. Julie. Z výhry se bohužel mohla radovat Francouzka, Miley a spol. bohužel na soupeřky nestačily 9:13, 8:13 a skončily už ve čtvrtfinále.

Tipsport MČR CS 2023
Tipsport MČR CS 2023
Foto: PLAYzone

Na Týnku naopak čekalo až poslední čtvrtfinále, ve kterém se navíc se svým týmem woofwoof postavila proti profesionální sestavě organizace Guild Esports. Ani to ale odhodlanou pětici nezastavilo. Týnka a spol. rozhodly Anubis ve třetím prodloužení 19:16 a postup zpečetily další těsnou výhrou 13:11 na Mirage.

V nedělním semifinále se Týnce podařilo pomstít Miley, Washington5M udolal její tým v sérii na tři mapy díky silné Mirage. Krátce na to však woofwoof čekalo finále, které už bylo nad jejich síly. Favorizovaný celek BIG EQUIPA na dvou mapách povolil soupeřkám pouhých 11 bodů a potvrdil kvality čtvrtého nejlepšího ženského týmu Evropy. Týnka si se svými kolegyněmi však odvezla parádní úspěch a 500 euro k tomu.

Stříbrná sestava woofwoof:

 Česká republika Justýna „Týnka“ Ducká
 Ukrajina Svetlana „suns1de“ Mevlid
 Ukrajina Karyna „v1spel“ Sytnyk
 Ukrajina Alina „takioka“ Babchuk
 Ukrajina Anna „Tw1ksee“ Vorobiova

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.