Přejít k hlavnímu obsahu

Překvapí opět vysoko nasazený outsider? Představení Tipsport MČR: Entropiq

6. 11. 2023 | 12:43 Counter-Strike 2 MČR
Představování účastníků letošního Tipsport MČR CS pokračujeme týmem Entropiq, který bude chtít o víkendu navázat na předchozí letošní postupy mezi nejlepší čtyři domácí celky.
Entropiq na Tipsport CS Praha II
Entropiq na Tipsport CS Praha II
Zdroj: Entropiq

Entropiq v roce 2020 zažil krásný vstup na esportovou scénu. Hned na prvním MČR si připsal dvě zlaté medaile a v CS:GO stříbro k tomu. Na poli Counter-Striku se ale od té doby nedaří. Po dvou neúspěšných letech se vedení odhodlalo k velké restrukturalizaci a organizace se spoléhá na úplně jiné koně. Další letošní přestavba dala šanci sestavě z části původní akademie, která dostala šanci si zahrát o vrchol domácí sezóny.

Na Tipsport CS Praha II se aktuální sestavě Entropiqu pro domácí turnaje podařilo zaskočit favorizované Dynamo Eclot a následně na úkor UNiTY bez ztráty jediné mapy postoupit na LAN finále. Stejný kousek se organizaci povedl už s předchozím složením, které se rovněž překvapivě kvalifikovalo do Bratislavy. Tyto dvě TOP 4 zajistily EIQ vysoký seed, ačkoliv pro zopakování stejného výsledku opět nepatří mezi favority.

Tipsport MČR CS 2023
Tipsport MČR CS 2023
Foto: PLAYzone

Klíčovou postavou základní pětice je zkušený kapitán Patrik „Lastík“ Ptáček. Spolu s ním z Entropiq Future pokračuje Niko „semtex“ Reljić, který pro změnu platí za mladého talenta. Svými výkony si ale premiéru na Tipsport MČR vysloužil. S týmem stejně tak pokračuje trenér Lukáš „Power“ Váša a i zbylou kostru můžete znát z předchozího turnaje. Tentokrát se ale už ale ukáže zahraniční střelec Max „Marix“ Kugener.

V boji o postup do Brna se bude na výtečnou formu z minula snažit navázat Petr „HoLLy“ Kučera, jenž patřil mezi objevy pražské zastávky. Nalézt ztracenou herní pohodu se naopak bude snažit Martin „MAXX“ Smolár. Sestavu po nemoci doplňuje Tomáš „miX“ Bilík, který před vynucenou pauzou ve skupinové fázi Tipsport CS Praha II opravdu zářil. Ve vyrovnané skupině se Entropiq porve o druhé postupové místo.

Entropiq
 Česká republika Patrik "Lastík" Ptáček
 Česká republika Niko "semtex" Reljić
 Česká republika Tomáš "miX" Bílík
 Slovensko Martin "MAXX" Smolár
 Česká republika Petr "HoLLy" Kučera
 Česká republika Lukáš "Power" Váša (C)
Tipsport kurz na titul: 20.00
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.