Přejít k hlavnímu obsahu

Vrchol sezóny pokračuje druhým dnem. Dnešek určí osud tří týmů ve skupině A

10. 11. 2023 | 11:00 Counter-Strike 2 Preview
Tipsport MČR CS pokračuje i dnes zápasy ve skupině A. Jejím vítězem se stali Sampi.Tipsport a zbylá trojice se dnes porve o postup na největší herní festival MČR. Poslední detaily ve své hře ladí také týmy v „béčku“, které se dostanou na řadu v sobotu a v neděli. Přijít podpořit nejlepší domácí týmy můžeš do Vodafone PLAYzone Areny, nebo kdykoliv na stream!
Tipsport MČR CS 2022
Tipsport MČR CS 2022
Zdroj: PLAYzone (Radim Madarász)

První skupina má dva své favority. Jako první z nich se dostanou do akce Sampi.Tipsport, třetí největší favorit na mistrovský titul s hvězdným Matúšem „MATYS“ Šimkem v sestavě vyzve na úvod ENTERPRISE. Tato organizace je zvyklá každoročně bojovat o medaile, letošní rok ale patří mezi ty nejméně vydařené a sezónu bude zachraňovat až na samotném vrcholu. Na tento duel může ve skupině klidně dojít dvakrát.

Vstup do turnaje následně bude čekat Dynamo Eclot. Letošní suverén opanoval všechny domácí turnaje a na Tipsport MČR CS může zkompletovat historický Tipsport Grand Slam. Na minulém turnaji ale skupinou prošel s obtížemi, čehož budou chtít soupeři využít. Tím prvním bude vůbec první akademie v historii, mladá sestava SINNERS AC může jenom překvapit. V GSL formátu má každý životy, jedno zakopnutí mnoho neřeší.

Program skupiny A:

Tipsport MČR CS 2023
Tipsport MČR CS 2023
Foto: PLAYzone

Druhá polovina účastníků půjde do hry v sobotu odpoledne. Na svoji pouť za rekordním čtvrtým titulem mistrů ČR v řadě vykročí SINNERS, po loňském roce jsou dle kurzové nabídky opět favoritem číslo jedna a ve skupinové fázi by neměli mít konkurenta. Zaskočit se je však, stejně jako vloni Cryptova, jen nyní už v BO3 sérii, bude sestava eEriness. Ta se dala dohromady na poslední chvíli a může být černým koněm.

Ve skupině B se očekává tuhý boj především o druhé místo. Druhý úvodní duel tak bude opravdu důležitý, i když na něj papírově může dojít o den později klidně znovu. Kurzovým favoritem jsou úřadující vicemistři Slovenska z UNiTY, jenž sází na většinu loni stříbrné sestavy eSuby. Na druhou stranu barikády se postaví Entropiq, který dal letos nejednou zapomenout na předpoklady a o totéž se bude snažit na Tipsport MČR.

Program skupiny B:

  • Sobota 14:00 –  Česká republika SINNERS vs.  Česká republika eEriness (komentují: Koty + Lalok)
  • Sobota 17:00 –  Česká republika Entropiq vs.  Slovensko UNiTY (komentují: Koty + Mishek)
  • Sobota 20:00 – zápas vítězů o 1. postupové místo (komentují: Mishek + Lalok)
  • Neděle 14:00 – zápas poražených o udržení v turnaji (komentují: Mishek + Storm)
  • Neděle 17:00 – rozhodující zápas o 2. postupové místo (komentují Mishek + Storm)
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.