Přejít k hlavnímu obsahu

Adin Ross byl okraden o více než 4,5 milionu korun. Nechal se napálit

9. 11. 2023 | 12:08 Kauza
Adin Ross, jeden z největších streamerů na platformě Kick, vyprávěl svým fanouškům příběh, jak byl okraden o více než 4,5 milionu korun. Stalo se tak poté, co si koupil nepravou písničku, která byla upravena umělou inteligencí. Původně si Ross myslel, že kupuje nevydanou skladbu slavného hudebníka Ye.
Adin Ross by okraden o 4,5 milionu korun za falešnou písničku
Adin Ross by okraden o 4,5 milionu korun za falešnou písničku
Zdroj: Twitter.com

Jeden z největších streamerů na platformě Kick Adin Ross na svém streamu prohlásil, že byl podveden a ztratil více než 4,5 milionu korun. Koupil si totiž píseň, která se tvářila jako nevydaná skladba hudebníka Ye. Byla však upravena umělou inteligencí, nebyla pravá. Adin tedy vyhodil 4,5 milionu korun z okna.

Před nějakou dobou jsem utratil 4,5 milionu korun za nevydanou píseň rappera Ye. Byla to však umělá inteligence a byl jsem tak podveden a moje peníze už neuvidím. Chcete si ji poslechnout? Poslouchejte, jak ta umělá inteligence zní. Koupil jsem si verzi písničky s umělou inteligencí, jsem prostě idi*t!“ prohlásil o sobě v živém vysílání Adin Ross.

Po několikátém přehrání si však Adin nebyl jistý, jestli to podvod nakonec byl, nebo ne. „Počkejte, je to umělá inteligence, nebo je to skutečné? Teď si opravdu nejsem jistý,“ řekl. „Slyšel jsem úryvek této písně na internetu a líbila se mi. Oslovil mě nějaký muž, že jestli chci, prodá mi ji za 4,5 milionu korun, souhlasil jsem,“ popsal Adin celou situace s nákupem písničky.

Ačkoliv Ross obchodu očividně lituje, stále si není stoprocentně jistý, jestli se jedná o falešnou nebo reálnou skladbu. Jeho fanoušci samozřejmě využili této situace a z Rosse si dělají srandu. Klipy s tímto odhalením byly po celé platformě X. 

Štítky: Adin Ross, Kick, Podvod