Přejít k hlavnímu obsahu

Do Evropy se letos nevrátí. Kde podepsal známý toplaner?

8. 11. 2023 | 16:40 League of Legends Spekulace
Po roční pauze se belgická hvězda vrací na profesionální scénu. Toplaner Gabriël „Bwipo“ Rau se údajně dohodl se severoamerickou organizace FlyQuest a zopakuje si tak sezónu v LCS. Nabídky z Evropy prý měl, ale všechny odmítl.
Bwipo se do Evropy nevrátí
Bwipo se do Evropy nevrátí
Zdroj: Riot Games

FlyQuest si podle zákulisních informací Sheep Esports zajistili svůj třetí přírůstek pro nadcházející rok 2024. Tým se nejprve dohodl s polským junglerem Kacperem „Inspired“ Słomou a AD Carry Fahadem„ Masu“ Abdulmalekem. Se dvěma evropskými veterány tvoří FLY jednu z nejnebezpečnějších sestav a jsou připravení udělat dojem v LCS.V závislosti na tom, které hráče se organizace rozhodne oslovit jako další, by se tým mohl příští rok velmi dobře stát silným uchazečem o titul.

Přestože belgický hráč od konce roku 2022 nepůsobil v profesionálním prostředí, zůstal Bwipo známým jménem nejen severoamerickým fanouškům. Talent, který je nejvíce známý svým čtyřletým působením ve Fnatic, se proslavil při svém debutu v roce 2018, kdy nahradil legendárního francouzského toplanera Paula „sOAZ“ Boyera. Ve svém prvním roce s týmem Bwipo okamžitě zapůsobil a dosáhl něčeho, co evropským týmům léta unikalo: v roce 2018 se dostal do finále  Worlds.

O belgického hráče byl také zájem ze strany Team Heretics a Excel. Zatímco španělská organizace ho chtěla získat na top, Excel zvažoval postavit hráče do jungle. Rozhodnutí nakonec však padlo ve prospěch FlyQuestu, který si do příští sezóny velice věří.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.