Přejít k hlavnímu obsahu

Dynamo Eclot a SINNERS. Který z favoritů dorazí na Tipsport MČR v lepší formě?

8. 11. 2023 | 22:00 Counter-Strike 2 MČR
Představování účastníků Tipsport MČR CS 2023 zakončíme dvojicí týmů najednou. O tom, že jsou Dynamo Eclot a SINNERS hlavními favority, vypovídají snad všechny existující faktory. Jejich sestavy a příběh si stačí jen připomenout, mnohem důležitější bude jejich srovnání.
Dynamo Eclot vs. SINNERS
Dynamo Eclot vs. SINNERS
Zdroj: Matúš Zeťák pro PLAYzone

Začneme týmem SINNERS, který zaútočí už na čtvrtý titul po sobě. Poprvé se hraje v novém pokračování Counter-Strike 2, jež hříšníkům vlilo čerstvou krev do žil. I díky jejich současné herní pohodě a viditelné energii v jejich tvářích jsou dokonce favorizovanou jedničkou dle bookmakerů Tipsportu. Většina kádru byla u všech předchozích tažení a zná chuť zlata, jen Simon „KWERTZZ“ Horák si může dokráčet pro první titul.

SINNERS
 Česká republika Sebastian "beastik" Daňo
 Česká republika Max "SHOCK" Kvapil
 Česká republika Jindřich "ZEDKO" Chyba
 Česká republika Tomáš "oskar" Šťastný
 Česká republika Simon "KWERTZZ" Horák
 Česká republika Tomáš "tomkeejs" Tomka (C)
Tipsport kurz na titul: 2.40

Dynamo Eclot bylo kurzový favoritem pro změnu vloni, ale nakonec z toho nebyl ani postup do finále. SINNERS tehdy DNE vyškolili v semifinále. Letošní rozpoložení je ale úplně jiné a je paradoxem, že i tipéři podstatně méně věří pardubickému celku. V letošním roce přitom ovládl všechny domácí turnaje a v Brně může zkompletovat historický Tipsport Grand Slam. Větší motivaci v Česku najít v podstatě ani nejde.

Dynamo Eclot
 Česká republika Filip "K1-FiDa" Dvořák
 Česká republika Vít "nbqq" Pohlot
 Česká republika Vojtěch "Valencio" Mydlář
 Izrael Guy "anarkez" Trachtman
 Česká republika Adam "NEOFRAG" Zouhar
 Česká republika Pavel "replay" Vaněk (C)
Tipsport kurz na titul: 2.60

Nejvíce ze všech faktorů hraje do karet SINNERS vydání Counter-Strike 2. Může to zní překvapivě, ale týmu s nejvyšším věkovým průměrem na startovní listině sedlo CS2 nejlépe ze všech. Stačí se jen podívat na jejich výsledky v Evropě. Minimálně semifinále CCT Central Europe Series 8, výhra skupiny ESL Challenger League a nyní čerstvá výhra nad 8. nejlepším týmem světa Monte – to jsou skalpy, co se skutečně počítají.

Dynamo Eclot se naopak v online turnajích zatím v CS2 trápí a nutně potřebují do LAN prostředí, ve kterém by se měli cítit lépe než jejich největší domácí rivalové. Oba však paradoxně pilují formu bez bootcampu. Kvůli absenci v CCT soutěžích mají na kontě méně oficiálních zápasů, například v Gaming Devoted turnaji ale vypadli jako high seed bez výhry. Porážky od celků jako Rogue 6 nebo Creeps nejsou hezkým ukazatelem.

Tipsport MČR CS 2023
Tipsport MČR CS 2023
Foto: PLAYzone

Co se týče individualit, tak v dresu Dynama Eclot září silný „trojzubec“. Guy „anarkez“ Trachtman se stal dokonalou zahraniční posilou, Vít „nbqq“ Pohlot má letos životní formu a Adam „NEOFRAG“ Zouhar dodal svým novým spoluhráčům další X faktor. Hříšníci jsou v posledních týdnech statisticky vyrovnaní a střelecky se jim daří, nejvíce dominantní však je nejstarší hráč ze všech účastníků vrcholu sezóny. Tomáš „oskar“ Šťastný se ani po 17 letech aktivní kariéry neztrácí, ba naopak prokazuje svůj zasloužený status legendy.

Když se DNE a SINNERS potkají desetkrát, mohou mít bilanci 5:5 a každý jeden duel nabídne vyrovnaný boj, který si užije každý zapálený i neutrální fanoušek. Je však otázkou, kdy (a jestli) na sebe na Tipsport MČR CS vůbec narazí, klíčové bude nezaváhat už ve skupinové fázi. Finálová bitva se ale nabízí ze všech scénářů nejvíce a může jít o další z památných finále, které se zapíší do dějin jako reklama na český Counter-Strike. Buď u toho s námi a nenech si ujít blížící se skupiny i samotný festival MČR o víkendu 24. až 26. listopadu.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.