Přejít k hlavnímu obsahu

DNE touží po 3 000 000 Kč. Od historického zápisu je dělí tři vyhrané mapy

25. 11. 2023 | 12:45 Counter-Strike 2 Preview
Takovou sumu ještě v Česku nikdy nikdo nevyhrál. Pokud ve finále Tipsport MČR CS 2023 triumfuje Dynamo Eclot, odnese si rekordní obnos 3 000 000 Kč. Counter-Strike tým organizace z Pardubic v letošním roce ovládl všechny domácí turnaje a v play-off už má první skalp UNiTY. Od dokonalého domácího roku je dělí poslední soupeř. Dnes se postaví UNiTY.
Dynamo Eclot na Tipsport MČR CS 2023
Dynamo Eclot na Tipsport MČR CS 2023
Zdroj: PLAYzone (Radim Madarász)

Dynamo Eclot se za dva roky propracovalo z nenápadného vyzyvatele do pozice velkého vyzyvatele na sesazení SINNERS. V letošním ovládlo všechny domácí turnaje a definitivní razítko za svojí dominancí chtějí udělat právě v Brně. Do sbírky už jim chybí skutečně jenom titul mistrů ČR, který by navíc zakončil historický Tipsport Grand Slam. Jejich finálovým vyzyvatelem budou Sampi.Tipsport, jenž pokořili SINNERS.

Příběh pardubického celkku se začal psát na jaře 2021. Z organizace Eclot Gaming se akvizicí Petra Dědka stalo dnešní Dynamo. Do sestavy přišlo zkušené duo Filip „K1-FiDa“ Pohlot, Vít „nbqq“ Pohlot, které s původním Eclotem poznalo, jak chutná stříbro z finále MČR. Nyní chce ale zlato. S týmem už přes dva roky střílí také Vojtěch „Valencio“ Mydlář, dvě největší hvězdy však do týmu přišly v průběhu letošního roku.

Pozici snipera vyřešili DNE ze zahraničních zdrojů. Guy „anarkez“ Trachtman září nejen herně, ale dodal týmu také neuvěřitelnou energii. Novým pátým hráčem se v září stal hvězdný Adam „NEOFRAG“ Zouhar, který má za sebou dvě účasti na Majoru s OG. Do silné sestavy vnesl další X faktor a kvality dvojnásobného MVP mistrovství ČR. Oba borci byli jednoznačnými tahouny týmu při otočení semifinále proti UNiTY.

Na Tipsport MČR CS se letos nehraje „jen“ o 1 000 000 korun za první místo. Tipsport Grand Slam může Dynamu Eclot vynést další 2 miliony na konto! Na ty mohou mít nárok, pokud vyhrají pátý z osmi po sobě jdoucích turnajů. K loňskému triumfu z Tipsport CS:GO Online letos DNE přidali tři další tituly, a mají tak dvě šance na gigantickou výhrou a zápis do české historie. Buď u toho s námi, play-off dnes vrcholí!

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.