Přejít k hlavnímu obsahu

SINNERS AC nenavázali na výkon s DNE. Sampi.Tipsport postupují do Brna!

9. 11. 2023 | 22:02 Counter-Strike 2 Reportáž
Nejdůležitější český turnaj v Counter-Striku začal skupinou A. Čtvrteční program nabídl tři BO3 zápasy, na jejichž konci jsme poznali první postupující tým do Brna. Dynamo Eclot na úvod zaváhalo a Sampi.Tipsport využili nabídnutou příležitost proti SINNERS AC na jedničku.
Tomáš „fino“ Bebjak
Tomáš „fino“ Bebjak
Zdroj: PLAYzone (Milan Dobeš)

Sampi.Tipsport 2:0 SINNERS AC (13:3 Anubis, 13:1 Ancient, Overpass)

Kde SINNERS AC skončili, tam okamžitě navázali. Bohužel se to týkalo jen prostřední, ne herního výkonu na serveru. Sampi.Tipsport začali na mapě Anubis sebevědomou T stranou, SIN AC kromě jejich retaků nic dalšího příliš nevycházelo a když si Sampi hlídali koncovky kol, neměli problém budovat vedení. Mladíci své tříbodové konto nedokázali rozšířit ani po změně stran a dostali se tak do stejné pozice jako minule.

Mladí hříšníci bohužel nezopakovali průběh předchozí série. Tentokrát se na druhé mapě nerozjeli, naopak se pokračovalo v tempu z té úvodní. Kdykoliv Sampi.Tipsport teklo mírně do bot, tak zvládli rozhodující momenty a cokoliv udělali, to působilo jako správné rozhodnutí. Hra SINNERS AC působila přesně opačně, podobné pokusy jako proti DNE tentokrát úspěch nenašly. Sampi poprvé v historii postupují do play-off!

​Dynamo Eclot 1:2 SINNERS AC (13:4 Ancient, 2:13 Overpass, 6:13 Anubis)

Kde může outsider nejlépe překvapit favorita? Na vlastní map picku. SINNERS AC si zvolila Ancient, ale Dynamo Eclot od prvního kola přesto drželo otěže první mapy. Na jejich nepříjemně drzou a kalkulovanou agresi obranné strany se mladíkům nedařilo nacházet recept a za útok uspěli jen dvakrát. Druhé pistolky sice ovládli bez jediného úmrtí, DNE ale proměnili forcebuy a dominantním výkonem šli do vedení.

Druhá mapa Overpass ale všechny šokovala. SINNERS AC zahodili veškerý stud a dostali se do rychlého vedení 5:0. O chvíli později na výsledkové tabuli svítilo skóre 8:1 a mapa se chýlila do rychlého závěru, jak s každým kolem rostlo sebevědomí akademiků do nevídaných výšin. Ve velké pohodě hrál především Michal „majky“ Švancara, na jehož akce nemělo Dynamo Eclot odpověď. A to dokonce ani po změně stran, kde tempo SIN AC nezpomalilo. Mladíci skolili favorita na jeho mapě, což nedokázaly ani nejlepší domácí týmy!

O tom, že nebyla demolice na Overpassu náhodná, chtěli SINNERS AC potvrdit také na Anubisu. Opět začali sebejistě a vrhali se do všech situací po hlavě. Někdy riskovali, ale s tím vědomím, že proti tak silnému soupeři prostě nemohou hrát na jistotu. A znovu se jim to vyplácelo. Za stavu 5:0 sice přišla technická pauza a soupeř dokázal srovnat, mladíci ale stejně opanovali první polovinu a vyhráli i další pistolky. Dynamo Eclot sice začalo stahovat skóre, ale SINNERS AC vždy našli klíčové killy a dokráčeli si pro šokující vítězství!

Sampi.Tipsport 2:1 ENTERPRISE (10:13 Inferno, 13:4 Ancient, 13:11 Overpass)

ENTERPRISE vlétli na svého soupeře bez respektu a úvod Inferna patřil Robertu „manguss“ Kasperovi. Až jeho první smrt zajistila první bod pro Sampi.Tipsport, ale EP nadále drželi vysoké tempo. Sampi se však díky zpevněné obraně v čele s Michalem „T4gg3D“ Vrzalem podařilo snížit a po změně stran okamžitě otočit skóre. Jedno, dvě nepovedená kola ale momentum opět předalo soupeři, který na závěr mapy vyhrál pět kol v řadu a nabídnout šanci proměnil ve vedení v sérii. Nejlépe to střílelo Josefu „MoriiSko“ Maurencovi.

Vedoucí tým ale čekala mapa soupeře, na níž navíc prohrál posledních šest HLTV zápasů v řadě. Musel by tak překvapit, což se nestalo. Sampi.Tipsport nepustili ENTERPRISE vůbec do hry, ačkoliv některá kola byla hodně těsná. Soupeři se podařilo uhrát pouhé čtyři body a Sampi si naprosto suverénně vysloužili decider.

Největší hlad po výhře byl vidět na výkonu Matúše „MATYS“ Šimka, který s průběhem série rostl. Jak jsme ale na Overpassu viděli dobré individuální výkony, tak i řadu chvil, které spíše zdvihaly obočí. Týmy nejednou dokázaly získávat body, k nimž měl mnohem blíže soupeř. ENTERPRISE mnohem častěji otevírali kola, dokázali se dostat na koně, ale Sampi.Tipsport jej po jedné z mnoha bláznivých a těsných koncovek dokázali opět sesadit a koncovku zvládnout. Večer si tak zahrají o postup do play-off Tipsport MČR CS.

Skupina A má své favority na postup. Jen o něm to ale není, velkou motivací je i možnost se vyhnout SINNERS v semifinále. Dynamo Eclot letos ovládlo všechny turnaje a minimálně finále je pro ně povinností.

Sampi.Tipsport naopak na dosavadní umístění potřebují zapomenout a konečně ukázat pravý potenciál své nabité sestavy. Organizace už potřebuje zlomit prokletí a poprvé postoupit do play-off Tipsport MČR.

Společnost dvěma hlavním favoritům budou dělat ENTERPRISE a SINNERS AC. EP jsou zvyklí každoročně bojovat o medaile, ale v letošním roce se jim nedaří. Mladí hříšníci naopak mohou jen překvapit.

Program skupiny A:

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.