Přejít k hlavnímu obsahu

Dynamo Eclot to zvládlo. Spolu se Sampi.Tipsport míří do Brna

10. 11. 2023 | 18:40 Counter-Strike 2 Reportáž
Skupina A Tipsport MČR CS je u konce. Sampi.Tipsport už jsou se splněným cílem v podobě postupu do Brna na cestě domů, o druhé místo v play-off se utkaly tři mančafty. ENTERPRISE skončili jako první, SINNERS AC se po čtvrteční výhře nad Dynamem Eclot s pardubickou organizací utkali i podruhé. Tentokrát neúspěšně.
Dynamo Eclot to zvládlo. Spolu se Sampi.Tipsport míří do Brna
Dynamo Eclot to zvládlo. Spolu se Sampi.Tipsport míří do Brna
Zdroj: PLAYzone (Milan Dobeš)

SINNERS Academy 0:2 Dynamo Eclot (Anubis 2:13, Interno 19:22, Ancient)

Velice podobný průběh jako během úvodní série dne. První mapa byla jednostrannou záležitostí, na té druhé se oba týmy postaraly o pořádné drama, které muselo rozlousknout až prodloužení. Anubis byl jednoznačně v režii Dynama Eclot, SINNERS AC se nedostala ke slovu. Jen v první polovině poskládali dvě kola.

Na Infernu se nejeden fanoušek B-týmu SINNERS obával podobného průběhu. Jenže realita byla naprosto odlišná. SINNERS AC se ze začátku sice trápila, postupně se ale dostala do tempa. Došlo se až do prodloužení. A ne jednoho. Až třetí overtime rozhodl o tom, že do Brna se nakonec podívá Dynamo Eclot.

Dynamo Eclot 2:0 ENTERPRISE (Inferno 13:3, Anubis 16:13, Overpass)

Byl to zápas dvou velice rozdílných map. Na té první jednoznačně vládl favorit v podobě Dynama Eclot. Pardubická organizace drtila soupeře, vynikajícím výkonem se blýskl především Adam „NEOFRAG“ Zouhar se skóre 18/6 a 100% KAST. ENTERPRISE se na Infernu zmohli na pouhá tři kola. Ze strany EP to nebyl dobrý výkon a rozhodně ne úplně ideální vklad do druhého dějství.

V tom se ale outsider předvedl v mnohem lepším světle. Dynamo Eclot se sice dostalo do rychlého vedení 6:2, ENTERPRISE se nenechali kvalitním startem soupeře zničit. Především dobrý finiš na teroristické straně znamenal, že Anubis šel do prodloužení. To si ale DNE v klidu pohlídali a v turnaji se zachránili. Na druhé straně ENTERPRISE jako první na Tipsport MČR CS končí.

Páteční harmonogram:

Program skupiny B:

  • Sobota 14:00 –  Česká republika SINNERS vs.  Česká republika eEriness (komentují: Koty + Lalok)
  • Sobota 17:00 –  Česká republika Entropiq vs.  Slovensko UNiTY (komentují: Koty + Mishek)
  • Sobota 20:00 – zápas vítězů o 1. postupové místo (komentují: Mishek + Lalok)
  • Neděle 14:00 – zápas poražených o udržení v turnaji (komentují: Mishek + Storm)
  • Neděle 17:00 – rozhodující zápas o 2. postupové místo (komentují Mishek + Storm)
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).